طی مراسمی با حضور دکترعلاء الدین بروجردی عضو کمیسیون منیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، طاهری معاون فرماندار ویژه لارستان، قنبرنژاد شهردار لار، سیدحسن آیت اللهی فرزند برومند…
طی مراسمی با حضور دکترعلاء الدین بروجردی عضو کمیسیون منیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، طاهری معاون فرماندار ویژه لارستان، قنبرنژاد شهردار لار، سیدحسن آیت اللهی فرزند برومند امام جمعه فقید لارستان، اعضای شورای شهر لار، قناعت پور رئیس مرکز رشد واحدهای فناور لارستان، دکتر قادری، نراقی نماینده خیز و همچنین خانواده مرحوم جعفریان بانی خیر و برادران منتظری همگی از دست اندرکاران و مسئولین رصدخانه بزرگ لارستان و تنی چند از مسئولین و معتمدین محلی رصدخانه لارستان به صورت رسمی مورد بهره برداری قرار گرفت.
به گزارش میلادلارستان به نقل از روابط عمومی شهرداری لار در ابتدای این مراسم شهردار لار ضمن بیان آیاتی از قرآن به لزوم بهره برداری از رصدخانه لار اشاره نموده و در پایان از خانواده مرحوم جعفریان بانی رصدخانه تشکر و قدردانی نمود.
بیژنی رییس شورای اسلامی شهر لار نیز با بیان اینکه یکی از سوره های قرآن به نجم نامگذاری شده و بیانگر عظمت آسمان و متعلقات آن است با یادآوری سابقه تأسیس رصدخانه به ۱۶ سال پیش به همزمانی آن با تأسیس انجمن نجوم در مدیریت آموزش و پرورش لارستان اشاره نمود.
استاد احمد دالکی پدر نجوم آماتوری ایران که ۲۲ کتاب در زمینه نجوم و ستاره شناسی تالیف نموده و بیش از ۵۰ سفر به نقاط مختلف دنیا در این خصوص داشته است، به عنوان سخنران اصلی مراسم در ابتدا از تمام دست اندرکاران ساخت رصدخانه, به خصوص مرحوم جعفریان و خانواده بزرگوارش تشکر نموده و تأکید نمود: بهترین تفریح برای جوانان روی آوردن به نجوم و رصد ستاره هاست زیرا آسمان همیشه به طور رایگان در دسترس همه قرار دارد.
مهندس دالکی با بیان اینکه در کتاب نجوم منتشر شده توسط سازمان ناسا فهرست تمام اماکن و اشخاصی که توسط دولت های مختلف برای ثبت در آسمان انتخاب گردیده اند ارائه شده است اظهار داشت: بیش از ۵۰۰۰ اسم از تمام دنیا در این کتاب وجود دارد که بیش از ۳۰ اسم از ایران انتخاب شده و یکی از آنها نام لار است که ۶ کیلومتر از سیاره مریخ را به خود اختصاص داده است.
وی در عین حال اظهار داشت: جالب است بدانید نام هیچ سیاستمدار و یا پادشاهی در این کتاب وجود ندارد. از نام های دیگر ایرانی می توان به اردشیر, ثریا, اورمزد, میترا و کاوه اشاره کرد. شخصیت های مشهور ایرانی نیز در این نامگذاری بی نصیب نشده اند: رودکی, سعدی, نظامی, استاد عیسی معمار, دکتر آذر اندامی, ابن سینا, ابوریحان بیرونی و ….
برنامه بعدی پخش کلیپ در مورد موقعیت جغرافیایی و بافت تاریخی شهر لار بوده و پایان بخش مراسم نیز بازدید مدعوین از رصدخانه و بررسی فازهای بعدی توسعه آن بود.
دلیل نامگذاری رو که تو جلسه مطرح کردن،!
در مورد استفاده رایگان بعید میدونم این به اصطلاح دوستانی که رصدخونه دستشون هست یه کار مفتی و رایگان رو بیارن