نان رِهتَه (از ماده واژه: ریخته) در بندرعباس و فین از خمیر رقیقی که روی تاوه ریخته و نانی نازک با افزودن چاشنی مهیاوه و سوراغ (سورَوَغ) درست میشود.در منطقه…
نان رِهتَه (از ماده واژه: ریخته) در بندرعباس و فین از خمیر رقیقی که روی تاوه ریخته و نانی نازک با افزودن چاشنی مهیاوه و سوراغ (سورَوَغ) درست میشود.در منطقه میناب به این نان، توموشی یا تیر مُشی گفته میشود. در لارستان به این نان، رگاگ (رقاق) گفته میشود.در امارات و کشورهای حاشیه خلیج فارس این نان که توسط ایرانیها به حاشیه جنوبی خلیج فارس برده شده است، ” خُبز رقاق” میگویند.
اما هم اکنون گویا در حال ثبت این نان به نام نانی اماراتی هستند.
چندی پیش در اردیبهشت ۹۶ نیزدر نمایشگاه مواد غذایی و سوغاتی های استان های کشور در فرهنگ سرای بهمن تهران “نان رگاگ” به عنوان محصول شیراز تهیه و فروخته شد. خبرنگار میلاد لارستان در این نمایشگاه با بیان اینکه فروشنده نان اصلا لارستانی نبوده و شیرازی بوده است، خواستار پیگیری موضوع و ثبت نان های لارستانی در آثار غنی منطقه شده بود اما…
لازم است مسئولان میراث فرهنگی لارستان و فارس در این خصوص و تلاش جهت لااقل ثبت معنوی این نان به نام لارستان تلاش نمایند
در کارهای. فرهنگی. وصنایع دستی. نوعی. اشفتگی. حاکم. است. از جمله نان. رگاگ که معلوم. نیست. اصلیت ان. از. کجاست. اما. بیشتر. انرا. نوعی. نان. بندری میشناسند