شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۳:۴۲ب.ظ
::آخرین مطلب 2 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 0

۴۰ درصد واحدهای روستایی لارستان مقاوم نیستند

تصویری از تخریب و پایین آمدن دیوار و بخشی از یک واحد مسکونی در فضای مجازی در جریان وقوع زلزله‌های اخیر در روستای دیده بان بخش صحرای باغ لارستان فارس…

تصویری از تخریب و پایین آمدن دیوار و بخشی از یک واحد مسکونی در فضای مجازی در جریان وقوع زلزله‌های اخیر در روستای دیده بان بخش صحرای باغ لارستان فارس دست به دست شده که شاید بتوان آن را مشت نمونه خروار از قصه تلخ و ادامه دار در عدم مقاوم سازی و نظارت ناکافی در ساخت و سازهای روستاها قلمداد کرد.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا، وقوع ۲ زمین لرزه ۵.۱ و ۵.۷ ریشتری در بیستم خرداد ۹۹ و به دنبال آن تکان های پیاپی و پس لرزه های دیگر در مناطق جنوبی استان فارس بویژه بخش های بیرم و صحرای باغ شهرستان لارستان اگر چه تلفات جانی نداشت و حتی خسارات مالی این زلزله ها در ظاهر محسوس نبوده اما هشداری جدی برای متولیان و مسئولان امر و البته مردم این روستاها در حوزه ساخت و ساز مسکن روستایی است.

این تصویر البته حکایت از چالش های نهفته و مشکلاتی که ناشی از عدم مقاوم سازی خانه های روستایی و دغدغه هایی که روستاییان این مناطق با ان دست و پنجه نرم می کنند نیز هست.

تنها کافی بود که در این منزل مسکونی و برخی واحدهای مشابه که در این روستا در جریان وقوع این زلزله ها دچار تخریب و یا ترکیدیگی شدند، افردی ساکن بودند که بدون شک باید منتظر فاجعه و پیامدهای اسفناک تر آن برای مدت های طولانی بود.

روستای دیده بان با جمعیتی حدود سه هزار نفر از توابع بخش صحرای باغ شهرستان لارستان است.

۴۰ درصد واحدهای روستایی لارستان مقاوم نیستند

به گفته مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان لارستان حدود ۴۰ درصد واحدهای مسکونی در سطح روستاهای این شهرستان مقاوم سازی نشده اند که باید تمهیدات و تدابیر لازم و با توجه به زلزله خیز بودن این مناطق در اسرع وقت انجام شود.

ناصر زائری در مصاحبه با ایرنا بیان کرد: مهمترین مشکل در این زمینه پایین بودن میزان تسهیلات است که با توجه به تورم و گرانی افسار گسیخته مصالح ساختمانی و حتی هزینه های جانبی به هیچ وجه جوابگو نیست.

وی ادامه داد: استقبال مردم روستاها از این میزان تسهیلات به شدت پایین است و حتی با وجود اصرار فراوان از سوی بنیاد مسکن و حتی کمیته امداد برای مددجویان و جامعه هدف خود در روستاها اما همچنان استقبال آنها نیز به شدت رو به کاهش بوده است.

زائری میزان تسهیلات مقاوم سازی در روستاها را ۴۰۰ میلیون ریال و ۱۰۰ میلیون ریال نیز کمک بلاعوض دانست و گفت: مردم این مبلغ را جوابگوی تخریب و بازسازی خانه های مسکونی خود حتی به متراژ کمتر از ۱۰۰ متر مربع نمی دانند و خواستار افزایش میزان تسهیلات مقاوم سازی هستند.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان گفت: البته موضوع ضمانت های بانکی و بوروکراسی های اداری و برخی سخت گیری های بی مورد بانک های عامل نیز از دیگر دلایل کاهش میزان استقبال مردم از این تسهیلات است.

وی گفت: در جریان زلزله های اخیر حدود ۱۰۰ واحد مسکونی در بخش صحرای باغ و بیرم دچار خسارت و ترکیدگی دیوار ها و یا تخریب شدند که ۴۶ مورد از این وحدها نیازمند تخریب و بازسازی هستند.

لارستان دارای ۹۰ روستای بالای ۲۰ خانوار است که از این تعداد حدود ۱۰۰ روستا دارای طرح هادی هستند یا در حال تهیه است.

خسارت ۲۵ میلیارد ریال زلزله به واحدهای مسکونی در لارستان

معاون عمرانی فرماندار ویژه لارستان نیز اعلام کرد: بر اساس برآوردهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی رقمی افزون بر ۲۵ میلیارد ریال زیان به واحدهای مسکونی در مناطق زلزله زده این شهرستان وارد شد.

احمد دلاور در این زمینه گفت: حدود ۱۰۰ واحد مسکونی دچار خسارت شدند که بر اساس ارزیابی های انجام شده ۱۵ مورد از این واحدها غیرقابل سکونت هستند.

وی بیان داشت: یکی از مشکلات اساسی میزان کم تسهیلات مقاوم سازی منازل مسکونی است که برای روستاها ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۰۰ میلیون ریال نیز کمک بلا عوض پیش بینی شده که به هیچ وجه جوابگوی تامین مسکن مناسب با توجه به گرانی مصالح ساختمانی و تورم نیست.

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۰۱ تیر ۱۳۹۹ ساعت ۵:۱۷ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین