جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۷:۵۶ق.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 8

بخش دیالیز صفاقی در بیمارستان امام رضا(ع) لارستان راه اندازی شد

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان از راه اندازی بخش دیالیز صفاقی در بیمارستان امام رضا (ع) این شهر خبر داد و گفت: تجهیزات پیشرفته درمانی در این بخش قادر به…

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان از راه اندازی بخش دیالیز صفاقی در بیمارستان امام رضا (ع) این شهر خبر داد و گفت: تجهیزات پیشرفته درمانی در این بخش قادر به پوشش منطقه جنوب فارس و حتی برخی شهرهای استان های همجوار است.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا، بهزاد رضایی در آیین راه اندازی این بخش گفت: این بخش مهم درمانی در یک واحد جداگانه، در کنار بخش دیالیز عروقی و با اعتبارات دولتی در داخل بیمارستان امام رضا(ع) راه اندازی شده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان تصریح کرد: در ابتدای کار، بیماران دیالیزی ای که تا پیش از این برای دیالیز صفاقی به خارج از شهرستان مراجعه می کردند این خدمات را دریافت خواهند کرد.

او تصریح کرد: همچنین همزمان با راه اندازی این بخش، جراحی کارگذاری کاتتر ویژه دیالیز صفاقی برای بیمارانی که نیازمند دیالیز صفاقی باشند در بیمارستان امام رضا (ع) انجام خواهد شد و دیالیزشان را هم در همین مرکز انجام خواهند داد.

وی یادآور شد: بخش دیالیز صفاقی لارستان اختصاص به شهرستان خاصی ندارد و تمامی بیماران نیازمند از داخل شهرستان، شهرستان های همجوار و حتی از خارج از استان هم می توانند از این خدمات استفاده کنند و محدودیتی برای ارائه ی خدمات وجود ندارد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان افزود: برای ارائه خدمات مربوط به دیالیز صفاقی، پزشک و پرستار این بخش آموزش ها و دوره های لازم را سپری کرده اند.

رضایی در مورد تفاوت دیالیز صفاقی و دیالیز عروقی نیز گفت: دیالیز صفاقی مدت زمان بیشتری طول می کشد، اما مزیت آن نسبت به دیالیز عروقی این است که دسترسی عروقی ندارد، درنتیجه عوارض عروقی همچون عفونت های خونی، پارگی عروق و عوارض خونریزی دهنده دیالیز عروقی را نخواهد داشت و در بسیاری از بیمارانی که عروق شان به دلیل دیالیزهای متعدد از بین رفته و مشکل دسترسی عروقی دارند می تواند به عنوان یک راه نجات و گزینه ی جایگزین به جای دیالیز عروقی باشد.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی لارستان نیز در این خصوص گفت: خدمات مربوط به دیالیز صفاقی رایگان است واین نوع دیالیز ریسک بیماری های عفونی و واگیر همچون هپاتیت و کرونا را نیز کاهش می دهد.

امین والی پوربا تبیین و توضیح بیشتر در خصوص کارکرد بخش دیالیز صفاقی در بیمارستان لار تصریح کرد: برای شروع دیالیز صفاقی، ابتدا بیمار توسط پزشک داخلی و جراح مورد ویزیت قرار می گیرد و چنانچه منعی برای کارگذاری کاتتر صفاقی وجود نداشته باشد و همچنین شرایط منزل بیمار مهیا باشد، آموزش های لازم به بیمار و همراه بیمار داده می شود و دیالیز صفاقی نیز شروع می شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این نوع دیالیز در منزل انجام می شود، بیمار از رفت و آمد به بیمارستان بی نیاز می شود و ریسک بیماری های عفونی و واگیردار همچون هپاتیت، کرونا و بیماری های مزمن کلیوی نیز کاهش می یابد.

او افزود: از طرفی، بیمار برای انجام اقدامات روزمره همچون مسافرت، مهمانی و سر کار رفتن استقلال بیشتری دارد و قطعا بیماران روحیه بهتری نیز خواهند داشت.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی لارستان یادآور شد: بیمارانی که دچار نارسایی مزمن کلیوی می شوند به روش هایی برای دفع سموم از بدن نیاز دارند؛ این روش ها شامل همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه است.

والی پور افزود: در این روش، یک کاتتر داخل حفره شکمی قرار می گیرد و پس از آموزش لازم، محلول دیالیز توسط بیمار یا همراه بیمار وارد حفره شکمی می شود و عملیات دیالیز در منزل انجام می شود.

وی گفت: با توجه به وسعت منطقه، بیماران برای استفاده از خدمات بیمارستانی و همودیالیز ناچار به طی مسافت های طولانی هستند که گاهی اوقات، به علت مشکلات رفت و آمد از انجام همودیالیز مناسب امتناع می کنند؛ چنانچه شرایط انجام دیالیز در منزل مهیا شود کیفیت زندگی بیماران بهتر و رفت و آمد آن ها به مرکز مجهزتر نیز کمتر و سلامتی بیماران نیز بیشتر خواهد شد.

دیالیز صفاقی نوعی دیالیز است که از صفاق در شکم شخص به عنوان غشایی استفاده می‌شود که از طریق آن مایعات و مواد حل شده با خون رد و بدل می‌شوند.

همچنین این نوع دیالیز برای از بین بردن مایعات اضافی و رفع مشکلات الکترولیت و از بین بردن سموم در افراد با نارسایی کلیه استفاده می‌شود؛ بر اساس تحقیقت انجام شده دیالیز صفاقی نتایج بهتری نسبت به همودیالیز طی دو سال اول دارد.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۳۰ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین