یک نشریه آمریکایی نوشت: نیروی دریایی سپاه و ارتش ایران با شناخت کافی از همدیگر توانایی حملات پیچیده و چند جهتی را علیه نیروهای دریایی بزرگ بیگانه دارند. نشریه آمریکایی…
یک نشریه آمریکایی نوشت: نیروی دریایی سپاه و ارتش ایران با شناخت کافی از همدیگر توانایی حملات پیچیده و چند جهتی را علیه نیروهای دریایی بزرگ بیگانه دارند. نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در تحلیلی نوشت: نیروی دریایی ارتش بخش مهمی از بدنه دفاع ایران را شکل میدهد. در حالیکه شاید یگانهای دریایی ایران نیرویی سبک و ساده تصور شوند اما نیروی دریایی سپاه پاسداران و ارتش با شناخت کافی از همدیگر توانایی حملات پیچیده و چند جهتی را علیه نیروهای دریایی بزرگ بیگانه دارند. آنها علیه هر نیروی دریایی خارجی که بخواهد مقابلشان قرار گیرد، تهدیدی کوچک اما نیرومند هستند.
این رسانه آمریکایی بااشاره تواناییهای نیروی دریایی سپاه نوشت: این نیرو مجهز به ناوگانی متشکل از قایقهای تندروی «هودانگ» ساخت چین است که هرکدام به موشکهای «قادر» مجهز هستند. بر اساس رکن اطلاعات نیروی دریایی آمریکا، نیروی دریایی سپاه چهل و شش کشتی گشتزنی کوچک ساخت چین و کره شمالی مجهز به موشکهای ضدکشتی یا اژدر دارد که قادرند سرعت خود را تا بیش از چهل تا پنجاه گره دریایی افزایش دهند. نیروی دریای سپاه با حفظ ناوگان قایقهای تندرو و حملههای سریع، به قابلیت مینگذاری نیز اشراف دارد.
به گزارش فارس، نشنال اینترست در ادامه بااشاره به سرمایهگذاریهای ایران بر بهبود توان لجستیکی نیروی دریایی نوشت: نیروی دریایی ایران به سوی کسب کشتیهای بزرگتر، گرانتر و تواناتر گام برمیدارد و به آرامی دوباره بازسازی میشود.
بدنه نیروی دریایی ایران تا اواخر سال ۲۰۰۷ را سه ناو کلاس «الوند» یا «واسپر ام کای .۵» که همان ناوچههای موشکانداز کلاس «کمان» بوده و همگی مجهز به موشکهای ضدکشتی «ینگ جی سی-۸۰۲» هستند، شکل میدادند.نیروی دریایی ایران سپس سه زیردریایی کلاس«کیلو» را از روسیه و چهارده زیردریایی کلاس «یونو» را نیز از کره شمالی به دست آورد. نیروی دریایی ایران در ۱۰ سال گذشته به این سو، ظاهرا از تامین مالی بهتری برخوردار شده و اینک یازده ناوچه موشکانداز مجهز به موشکهای «سی-۷۰۴» و «سی-۸۰۲» را به ناوگان خود افزوده است.
نیروی دریایی ارتش همچنین دو ناو «جماران» را راه اندازی کرده که نسخههایی از ناوهای «واسپر» هستند. آنها مسلح به توپ هفتاد و شش میلیمتری (اوتو ملارا ۷۶م.م) ، سه توپ بیست میلیمتری و چهل میلیمتری، موشکهای ضد هوایی «استاندارد» ، اژدرها و موشکهای «سی-۷۰۴» و «سی-۸۰۲» هستند. اینک چهار ناو کلاس جماران نیز در دست ساختند و هفت ناوچه موشک انداز تندرو «سینا» نیز در حال ساخت است تا جایگزین نمونههای قبلی شوند.
در ادامه این گزارش آمده است: ایران با توجه به در اختیار داشتن خط سواحل طولانی و جزایر کوچک که بعضی از آنها مهمترین آبراههای جهان هستند، موشکهای ضد کشتی را «سلاحی مفید» میداند.
این کشور دارای موشکهای سی-۸۰۲ و «قدیر» و «قادر» به ترتیب با بردهای ۱۲۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر است. نیروی هوا فضای سپاه پاسداران ایران که اکثر موشکهای بالستیک کشور را کنترل میکند نیز موشکهای بالستیک ضدکشتی را در ماه مارس سال جاری آزمایش کرد. گفته میشود این موشکها با بردی برابر با سی کیلومتر علیه رادارهای دشمن نیز بکار برده میشوند.
در خاتمه این گزارش آمده است: نیروی دریایی و سپاه پاسداران مسئولیتهای جداگانهای دارند. نیروی دریایی سپاه مسئول دفاع از ایران و کنترل عملیات دریایی در غرب تنگه هرمز است، در حالیکه نیروی دریایی ارتش مسئول عملیات در شرق تنگه هرمز و فراتر از آن است یک منطقه حفاظتی مشترک نیز در تنگه هرمز و مجاور بندرعباس
وجود دارد.
نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۷:۳۱ق٫ظ