شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۹:۰۰ب.ظ
::آخرین مطلب 3 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 1

کام کشاورزان خنجی با نوید خرید تضمینی محصول چغندر قند از آنان شیرین شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: در پی قرارداری که با کارخانه قند مرودشت منعقد شده برای نخستین بار محصول چغندر قند کشاورزان این شهرستان در بهار سال ۹۷ به…

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: در پی قرارداری که با کارخانه قند مرودشت منعقد شده برای نخستین بار محصول چغندر قند کشاورزان این شهرستان در بهار سال ۹۷ به صورت تضمینی از آنان خریداری می شود و این امر موجب خرسندی بهره برداران خنجی شده است.

به گزارش میلاد لارستان؛ بستان اسلامی، در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: هدف از انعقاد این قرارداد، روی آوردن کشاورزان به کشت جایگزین و محصولات با نیاز آبی کمتر، فعال شدن کارخانه های قند در نیمه اول سال و تامین قند و شکر مورد نیاز کشور است.

وی افزود: امسال کشت چغندر قندر پاییزه در شهرستان خنج از اول آبان ماه جاری شروع شده و ۶۷۰ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت این محصول اختصاص یافته که این رقم در مقایسه با سال ۹۵ که سطح زیر کشت ۶۵ هکتار بود، بیانگر ۱۰برابر افزایش است.

اسلامی اظهار کرد: مناطق سیف آبادو لاغر خنج با ۴۰۰ هکتار بیشترین میزان کشت چغندر قند را به خود اختصاص داده اند و مابقی سطح زیر کشت این محصول به حومه خنج و بخش محمله این شهرستان تعلق دارد.

او گفت: با توجه به تولید ۵۰ تا ۷۰ تن چغندر قندر در هر هکتار، برآورد می شود کشاورزان شهرستان خنج در بهار سال ۹۷ افزون بر ۳۰ هزار تن چغندر تولید کنند و به کارخانه قند مرودشت تحویل دهند.

اسلامی بیان داشت: عملیات کاشت این محصول با بهره گیری از ۱۳ دستگاه و به صورت کاملا مکانیزه انجام شده و شیوه آبیاری این مزارع با روش نوین صورت می گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج ادامه داد: کشت چغندر قند پاییزه در خنج به جای محصولاتی که به آب بیشتری نیاز دارند، موجب صرفه جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب کشاورزی می شود زیرا بخش عمده ای از آب مورد نیاز این مزارع از طریق آب باران تامین می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: عملیات برداشت محصولات جالیزی پاییزه از نیمه دوم مهرماه از سطح ۷۵۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده و پیش بینی می شود تا نیمه آذر ماه ۹۶ که زمان برداشت به پایان می رسد، بیش از ۲۰ هزار تن محصولات جالیزی برداشت و به بازار مصرف داخلی و خارج از کشور عرضه شود.

اسلامی، با اشاره به اینکه این محصولات شامل خیار، هندوانه و خریزه احمدی (شمام) است، گفت: شهرستان خنج یکی از مراکز عمده تامین کننده خیار سبز مورد نیاز شرکت های تولید خیار شور در فارس و استان های یزد و اصفهان است و این محصول در چهار نوع ویژه، ممتاز، نول و درجه یک، طبقه بندی می شود.

وی بیان داشت: شهرستان خنج با تولید ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات جالیزی در سال، به صورت فصل و خارج از فصل، قطب تولید این محصول در فارس به شمار می آید.

اسلامی گفت: در تمام مزارع این شهرستان که به تولید محصولات جالیزی اختصاص دارد عملیات کشت به صورت کاملا مکانیزه است و آبیاری آنها به شیوه نوین انجام و روزانه در هر مزرعه به طور متوسط برای ۳۰ تا ۴۰ نفر به صورت فصلی اشتغال ایجاد می شود.

 

نوشته شده در تاریخ:شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۶:۳۵ب٫ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین