با توجه به احتمال حمله مجدد ملخها به مزارع فارس ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با این آفت تخصیص یافت. به گزارش میلاد لارستان، مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس…
با توجه به احتمال حمله مجدد ملخها به مزارع فارس ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با این آفت تخصیص یافت.
به گزارش میلاد لارستان، مدیرحفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس گفت: با توجه به احتمال حمله مجدد ملخها به مزارع فارس و ضرورت برنامه ریزی و مقابله با آن، تمهیدات لازم اندیشیده و ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از سوی مدیریت بحران استانداری فارس تخصیص یافته است.
دبیری افزود: براساس گزارشات دریافتی از فائو و هشدارهای صادره با توجه به شرایط اقلیمی مطلوب برای تکثیر ملخهای صحرایی در کشورهای پاکستان، هند و عربستان مجددا در سه ماه آخر سال، سطح وسیعی از مناطق جنوب، جنوب غربی و شرقی کشور با هجوم و تکثیر گسترده ملخهای صحرایی مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این که پایش مناطق آلوده و تخم ریزی شده در دستور کار قرار دارد افزود: ردیابی و پایش لحظهای برای مقابله با این آفت در شهرستانهای در معرض خطر در حال انجام است.
به گفته وی سموم لازم برای مقابله با موج جدید ملخهای صحرایی در استان فارس تامین شده و در صورت نیاز آمادگی برای تهیه و تامین سموم بیشتر نیز وجود دارد.
ملخهای زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخهای پرنده هستند که بزرگی آنها به ۱۵ سانتیمتر میرسد و در زمره مضرترین آفات نباتی به شمار میآیند.
هر دسته پروازی متراکم این ملخها شامل ۵۰ میلیون ملخ است و میتواند روزانه ۱۰۰ تن از پوشش گیاهی را از بین ببرد.
ملخ صحرایی میتواند ۶ تا ۲۰ ساعت بدون وقفه با سرعت وزش باد ۱۲ تا ۱۲۰ کیلومتر برساعت پرواز کند.
ارتفاع پرواز دسته جات ملخ صحرایی از ۱۰۰ تا هزار متر گزارش شده و در روزهای آفتابی و گرم این ارتفاع افزایش مییابد.
ف ۱۱۰