
یکی از راه های بسیار مهم و انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل نان های سنتی است. به گزارش میلادلارستان به نقل از وبدا، جلال الدین میرزای رزاز…
یکی از راه های بسیار مهم و انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل نان های سنتی است. به گزارش میلادلارستان به نقل از وبدا، جلال الدین میرزای رزاز با بیان این که در سطح کشور نان به دو صورت صنعتی و سنتی عرضه می شود، گفت: نان های صنعتی یا نان های حجیم در کارخانجات صنعتی تهیه و به بازار عرضه می شوند که طبیعتاً از دقت و نظارت بیشتری در تهیه مواد اولیه و افزودنیهایی نظیر میزان نمک و مایه خمیر برخوردارند و تحت شرایط بهداشتی تهیه می شوند.
وی گفت: پس از خرید این نوع نان ها، با ضد عفونی کردن پلاستیک آن یا دور انداختن پلاستیک حمل آن می توان از آلوده نبودن آن به ویروس، اطمینان نسبی داشت.
میرزای رزاز در ادامه گفت: نان های سنتی که در نانوایی های سنتی تهیه و عرضه می شوند، این روزها می توانند درصورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی در توضیح گفت: وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از آلودگی به ویروس کرونا می باشد اما درخصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی ها تازه آغاز می شود.
وی درخصوص راههای انتقال ویروس کرونا از طریق نان های سنتی خاطرنشان کرد: ویروس کرونا از راههای گوناگون می تواند انتقال یابد که می توانیم به مواردی مانند اینکه، آیا نانوا و فروشنده از سلامت برخوردار هستند و ناقل ویروس نیستند، آیا محلی که برای خنک شدن نان ها استفاده می کنیم عاری از ویروس است، آیا رد و بدل کردن پول باعث آلودگی نان می شود، آیا دادن کارت بانکی به فروشنده و وارد کردن رمز در دستگاه دیجیتالی کارت خوان باعث آلودگی دست ها و متعاقب آن آلودگی نان ها نمی شود، آیا با استفاده از پلاستیک برای انتقال نان به منزل، ویروس را هم انتقال می دهیم. همه این نکات و نگرانی ها با توجه به شرایط فعلی وجود دارد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر نان آلوده شود، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی نامحسوس و چراغ خاموش، ویروس را به داخل خانه خود برده ایم.
دکتر میرزای رزاز در ادامه گفت: این شرایط همگی باعث شده تا نکات ویژه ای را درخصوص نحوه مصرف نان گرم سنتی در این روزها ارائه نمائیم که توجه به آن حائز اهمیت است.
وی درخصوص راهکارهای تهیه نان در نانوایی ها گفت: در صورت وجود افراد شاغل در نانوائی ها که مشکوک به ناقل بودن و یا علائم بیماری می باشند، مراتب را در این وضعیت به مراجع ذیربط اطلاع دهید. از منتظر ماندن در واحدهای نانوایی و پهن کردن نان برای خنک شدن در میز نانوایی جداً خود داری کنید، از بریدن و خرد کردن نان توسط چاقو و برس های عمومی که معمولاً در نانوائی ها وجود دارد پرهیز کنید، اگر از نایلون برای حمل نان به منزل استفاده کرده ایم آن را داخل خانه نبریم و پس از خارج کردن نان آن را دور بیندازید.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی درخصوص نحوه مصرف نان در منزل گفت: اگر نان خریداری شده و حمل شده به منزل آلوده باشد برای اطمینان از سلامت آن باید بدانیم. نان قابلیت شستشو و ضد عفونی کردن ندارد و درجه حرارت پائین حتی فریز کردن در فریزر ویروس های موجود در نان را از بین نمی برد. با توجه به نکات مهمی که به آنها اشاره شد، تنها راه اطمینان از اینکه نان فاقد آلودگی می باشد، حرارت دادن مجدد آن در منزل قبل از مصرف است.
وی در مورد نحوه حرارت دادن به نان ها قبل از مصرف گفت: این حرارت دادن به طریق مختلف می باشد. استفاده از توسترهای برقی و گازی و استفاده از ماکروویو و در صورت عدم دسترسی به موارد فوق، استفاده از ماهیتابه و قابلمه جهت حرارت دادن و گرم کردن نان توصیه می شود.
دکتر میرزای رزاز در خاتمه بار دیگر با توجه به خطر جدی انتقال ویروس کرونا از طریق نان از عموم هموطنان خواست نکات بهداشتی مطرح شده را جدی گرفته و حتماً در هنگام مصرف نان از سالم بودن و آلوده نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
اخبار ویژه : دانشگاهها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
اخبار ویژه : توسعه همکاریهای هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و بانک قرضالحسنه مهر ایران
دستهبندی نشده : خانهای کوچک با ۵۷ دختر در لار
اخبار ویژه : تئاتر لارستان، روزی روزگاری…/گفتوگو با خالد اسلوب؛ بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر لارستان
اخبار ویژه : تصاویر| بازگشایی آزمایشی ۱۰ کیلومتر از باند دوم محور لار–بندرعباس
اخبار ویژه : هماندیشی در دانشکده علوم پزشکی گراش برای دانشگاه شدن
اجتماعی : یک فوتی و سه مصدوم در تصادف زنجیرهای جاده لار به بندرعباس
اخبار ویژه : سفر مشترک و بیسابقه سه نماینده جنوب فارس و غرب هرمزگان از منطقه ویژه پارسیان و لامرد
اجتماعی : تصاویر| مراسم نماز طلب باران در لار(۲)
اجتماعی : تصاویر| دعا برای باران در لار
اخبار ویژه : کسب نشان طلای مسابقات کشتی آزاد دانشجویان کشور توسط کشتی گیر لارستانی
اخبار ویژه : ایران در گروه «چالش و شگفتی»؛ معرفی حریفان تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶
اجتماعی : لار آماده پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو است
اجتماعی : تصاویر|مانور زلزله در لارستان
اخبار ویژه : مصاحبه با رقیه ارشادی؛ هنرمندی که تئاتر را علمی میفهمد و علمی آموزش میدهد
اخبار ویژه : تجلیل از بانوی لارستانی در کردستان
اجتماعی : ماجرای تصاویر منتشر شده از شکار در لارستان چه بود
اخبار ویژه : سرپرست جدید آموزش و پرورش شهرستان جویم منصوب شد
اخبار ویژه : چهار دهه مطالبهگری برای اتصال لار به شبکه ریلی کشور
اخبار ویژه : سفر شهردار لار به دبی
اخبار ویژه : تئاتر لارستان؛ روزی روزگاری| یعقوب رستگار لاری، نامی آشنا برای بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر لارستان
اخبار ویژه : اقامه نماز طلب باران در شهرستان خنج
اخبار ویژه : رئیس جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان منصوب شد
اخبار ویژه : مسیر پروازی لار–شارجه–لندن فعال شد
اخبار ویژه : «وقف» از هاروارد تا لارستان
اخبار ویژه : درباره خط انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس چه میدانید؟!
اجتماعی : مشکلات مربوط به پروژههای خیرساز، حل شود
اخبار ویژه : پیشنهاد ناحیهبندی شهرداری لار به دو حوزه مستقل
اجتماعی : تصاویر|نشست مشترک دانشگاه علوم پزشکی شیراز و لارستان
اجتماعی : معرفی نان سنتی محلی لارستان(تپ تپی) در جشنواره ملی نان کشور