یکی از بهترین شیرینی ها در ماه مبارک رمضان تهیه انواع حلواهای لاری از قبیل حلوای مقراضی، حلوای شیر، فرنی، یغدر و.. است. با توجه به طرفداران زیاد حلوای مقراضی…
یکی از بهترین شیرینی ها در ماه مبارک رمضان تهیه انواع حلواهای لاری از قبیل حلوای مقراضی، حلوای شیر، فرنی، یغدر و.. است. با توجه به طرفداران زیاد حلوای مقراضی در ادامه دستور تهیه این حلوای خوشمزه آمده است. در این ایام کرونایی مستمندان و فقرا را نیز فراموش نکنیم….
مواد لازم براي ۶ يا ۵ بشقاب يا ۳ تا ديس:
نشاسته: نيم كيلو
شكر: ۲ يا ۲/۵ كيلو
روغن مايع: ۲۵۰ گرم
آب : ۳ قوطي شير گيگوز (پيمانه بيبي)
خلال مغز بادام: يك استكان (به دلخواه كمتر يا بيشتر كنيد) يا مغز پسته و مغز بادام دو كپه شده
زعفران آب كرده: نصف استكان
هل و گلاب: به اندازه دلخواه
طرز تهيه:
نشاسته را قبلا با كمي آب خيس كرده و الك ميكنيم تا صاف شود. بعد آن را با آب و شكر و كمي از روغني كه داريم در ظرف مخصوص حلوا پختن كه به آن حلواسزي ميگويند ميريزيم و روي اجاق گذاشته با اسّمه مسي (كفگير) هم ميزنيم تا ته نگيرد.كمكم و يواش يواش و به دفعات به آن روغن اضافه ميكنيم. مغزها را به مواد اضافه كرده و باز آن را مرتب هم ميزنيم. زعفران و هل و گلاب به اين مواد افزوده و به مدت يك ساعت و نيم الي دو ساعت آن را ميجوشانيم تا كاملا غليظ شود. سپس آن را درون بشقاب يا ديس ريخته و با ته قاشق كه چرب ميكنيم روي بشقاب را صاف كرده و به ضخامت يك بند انگشت يا كمتر، در ميآوريم. روي سطح حلوا با مغز خلال شده پسته يا بادام، تزئين ميكنيم و دو – سه ساعتي ميگذاريم تا كمي سفت شود. اين حلوا مخصوص ماه مبارك رمضان است همچنين براي عيد فطر عروس خانمها و در عزاداريها نيز استفاده ميشود. در مجلس عزاداري، خويشاوندان يا همسايگان براي صاحب عزا ميفرستند تا مردم بخورند و فاتحه بخوانند.
عکس:آوای لارستان
تشکر از شما بخاطر رعایت اخلاق و نام بردن از منبع در استفاده از تصویر