جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۵:۴۸ق.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 2

فرماندار ویژه لارستان خواستار انتقال آب دریا به منظور بهره‌مندی صنایع شد

با اشاره به اینکه باید بستر انتقال آب به لارستان به منظور بهره‌مندی صنایع بزرگ فراهم شود، گفت: توقع ما از دوستان این است تا خط ترسیم شده کنونی، با…

با اشاره به اینکه باید بستر انتقال آب به لارستان به منظور بهره‌مندی صنایع بزرگ فراهم شود، گفت: توقع ما از دوستان این است تا خط ترسیم شده کنونی، با اضافه کردن چند کیلومتر محدود به سمت لار، زمینه حضور و سرمایه‌گذاری صنعتگران در منابع ملی موجود در لارستان با توجه به نزدیکی به دریا، وجود خط آهن، فرودگاه، معادن بزرگ سنگ‌آهن، نمک و گچ، پُست برق ۴۰۰ کیلووُلت و غیره مورد استفاده قرار گیرد.

 

به گزارش میلاد لارستان،نشست هماهنگی خط انتقال آب از دریا به استان فارس با حضور نمایندگانی از شرکت آبفا استان فارس، مشاورین و مهندسین شرکت سرمایه‌گذار، فرماندار فرمانداری ویژه لارستان، امام جمعه بیرم، تعدادی از مدیران ادارات در دفتر فرماندار لارستان برگزار شد.

در این جلسه ایوب ملکوتی مشاور مدیرعامل شرکت آبفا فارس در جلسه هماهنگی خط انتقال آب از دریا با اشاره به اینکه لارستان سابقه دیرینه‌ای در مشکلات آب دارد، اظهار داشت: خط اول آبرسانی از سد سلمان فارسی انجام شده گرچه نتوانسته‌ایم از ظرفیت نهایی آن استفاده کنیم ولی تا آنجایی که امکان داشته، شهرهای در مسیر لارستان قدیم که اکنون هر کدام شهرستان جداگانه‌ای شده‌اند، تا حدودی تأمین شد.

وی با اذعان به اینکه خط دومی نیز طراحی شد که از منطقه مبارک‌آباد، جویم، بنارویه می‌گذرد و به مناطق دهکویه، فیشور، بیرم، عمادشهر و صحرای با می‌رسد که تقریباَ ۳۰۰ کیلومتر طول دارد و قرار است آب کل این مجموعه را تأمین کند، افزود: با مشکلاتی که از نظر تأمین اعتبار وجود دارد، دنبال اخذ مجوز ماده ۲۳ هستند اما با آمدن خط دریا به عنوان خط صنعت ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی در منطقه ایجاد شده است.

این مسئول با بیان اینکه از این ظرفیت بنا به پیشنهاد حوزه معاون عمرانی و شورای راهبردی آب، قرار شد که پنج بخش معروف به غیزانیه فارس یعنی بیرم، صحرای باغ، فداغ، علامرودشت، خیرگو و روستاهای خلیلی و تابعه که در سه حوزه شهرستانهای گراش، لارستان و لامرد قرار دارند به عنوان یکی از فازهای اولیه شروع شود، تصریح کرد: این طرحی که قرار است اکنون آغاز شود، بنا بود ۲ سال آینده شروع شود اما به پیشنهاد استاندار فارس، خط نقطه پاقلات تا چک‌چک در اولویت قرار گیرد و تقریباَ ۱۰۰ کیلومتر طول دارد.

ملکوتی با اشاره به اینکه فاز یک طرح از پارسیان تا لامرد است، خاطر نشان کرد: طبق جدول ارائه شده به شورای راهبردی، زمان اتمام طرح پایان سال ۱۴۰۳ است و امید می‌رود در مسیر برگشت ظرفیت تصفیه خانه سد سلمان فارسی را بالا ببریم تا به شهرهایی که آب رسانی شده، لطمه‌ای وارد نشود تا بتوان حجم آبی در نقطه‌ای از خط منطقه چک چک به سمت بیرم و روستاهای پایین دست لارستان تا حوالی جویم تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه در صورتی که آبفا بتواند برای حدود ۲۴ خط انتقال تأمین اعتبار کند، هم می‌توان بیرم را آبرسانی کرد و با خط موجود، منطقه عمادشهر و فداغ و خلیلی و در ادامه علامرودشت و خیرگو را آب‌دار کرد، ادامه داد: در برنامه آینده وزارت نیرو، بحث تهاتر آب مدنظر است بدین معنی که حجم آبی که در دشت بیرم از دریا می‌گیریم و در نقاط دیگر نزدیک به جویم، معادل آب از سد سلمان تهاتر شود که کار بسیار خوبی خواهد بود و بیش از ۲۰۰ کیلومتر خط صرفه‌جویی می‌شود و زمان اجرا کوتاه‌تر می‌شود.

مشاور مدیرعامل شرکت آبفا فارس خواستار کمک بخش‌های صنعت و معدن و شهرک‌های صنعتی و کشاورزی در قالب شهرک‌های گلخانه‌ای شد، عنوان کرد: رایزنی‌های لازم با شرکت فراآبرسان شود تا هم بخش صنعت و هم آب شرب تأمین شود.

ملکوتی همچنین خواستار همکاری معتمدین و مردم در منطقه بیرم برای رفع معارض و از طرفی تسریع در امر تملک اراضی برای اجرای بهتر و زودتر پروژه شد و یادآور شد: برای اجرای پروژه بالغ بر ۶۰ دستگاه سنگین نیاز است و حجم بسیار بالای خاکبرداری صورت می‌گیرد و برای بحث تأمین سوخت طبق روال قانونی تسریع شود.

وی با تأکید بر اینکه شورای راهبردی در تلاش است تا این منطقه در اسرع وقت آبدار شود و شخص استاندار فارس در هر جلسه‌ای یکی از مباحث خود را به موضوع بیرم، صحرای باغ و منطقه لارستان برای اختصاص آب چه از دریا یا سد سلمان دارد، گفت: امیدواریم با آن وعده‌ای که داده‌اند، تا پایان سال ۱۴۰۳، هم زیرساخت‌های ما در کمیته برنامه‌ریزی در تأمین منابع مالی پیگیری شود و هم خط اصلی اجرا شود.

در این نشست همچنین مشاور طرح خط انتقال آب دریا از شرکت فراآبرسان دکتر امیر روشن با بیان اینکه این پروژه از شهرستان پارسیان شروع می‌شود و به طول ۱۰۵۰ کیلومتر از استان هرمزگان وارد استان فارس می‌شود و نهایتا به شمال استان فارس و پالایشگاه اصفهان ختم می‌شود، اظهار داشت: تعداد ایستگاه‌های پمپاژ که در این پروژه طراحی و در نظر گرفته شده است، تعداد ۲۰ ایستگاه است که به ۱۱ زون تقسیم شده و ۲ منطقه بیرم و اوز که هدف اصلی آبرسانی است، در زون‌های ۳ و ۴ قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به درخواست و حساسیت دوستان آبفا و دستور استاندار فارس، زون‌های ۳ و ۴ در اولویت اجرا قرار داده‌ایم، افزود: با توجه به مشکلات پیش‌بینی شده در طرح طی نامه‌ای به استانداری و شورای راهبردی ارسال شده و با توجه به همکاری سازمان‌های مربوطه، اگر حداقل نیازهای ما برآورده شود، با تاریخ زمان‌بندی اعلام شده به استانداری، تا آخر سال ۱۴۰۳ کار به اتمام برسد.

مشاور طرح خط انتقال آب دریا از شرکت فراآبرسان با اذعان به اینکه زون‌های ۳ و ۴ برای اجرا به ۶ قسمت تقسیم شده و همزمان توسط پیمانکاران کار را پیش خواهند بُرد، ادامه داد: کار تجهیز کارگاه انجام شده است.

در ادامه مهندس حسن اکبری مسوول وام تملک اراضی شرکت فراآبرسان نیز به شکل تلفنی در جلسه سخنانی را مطرح کرد و با اشاره به اینکه هدف از اجرای این پروژه بحث تأمین آب شرب و صنعت است، گفت: آبرسانی به شهرستان‌های شرق فارس مثل لارستان و لامرد مزیت‌های مختلفی به ویژه صنعت دارد.

وی با اذعان به اینکه بسترهای خوبی در حوزه صنعت در لارستان وجود دارد، افزود: این مناطق کنار دریا قرار دارد و زمین فراوان وجود دارد و از طرفی هموطنان و سرمایه‌گذاران زیادی از این خطه در کشورهای عربی هستند و اگر مسئولین شهرستان‌های جنوبی همت کنند تا بتوان آب مورد نیاز صنعت را تأمین کرد، انگیزه خوبی برای سرمایه‌گذاران به وجود می‌آید.

مسوول وام تملک اراضی شرکت فراآبرسان با بیان اینکه انتظار ما از مجموعه مسئولان این است که دستگاههای دولتی مختلف لارستان به ما کمک کنند، تصریح کرد: فرصت بسیار خوبی است تا با توجه به اینکه یک سرمایه‌گذار ایرانی جرأت به خرج داده و یک اَبرپروژه ۱۱۰۰ کیلومتری را شروع کرده و آب دریا را وارد کشور کنیم.

در این نشست، فرماندار ویژه لارستان با اعلام آمادگی خود و دستگاههای اجرایی برای حمایت از پروژه، اظهار داشت: آقایان عزیزی و قادری و حسین‌زاده نمایندگان مجلس و استاندار فارس زحمات زیادی برای تحقق این طرح انجام داده‌اند.

داریوش دهقان با اشاره به اینکه در بررسی انجام شده، یک نقص در مجموع پروژه دیده می‌شود و آن این است که جایی که عمده سرمایه‌گذاران می‌توانند در آن ورود بکنند، باید جایی از آن را بازنگری کرد، افزود: با استاندار فارس و نمایندگان مجلس صحبت کرده‌ام و طبق نقشه، آب تا گراش می‌آید و از آنجا به سمت جویم تا شمال استان فارس خم می‌شود.

وی با طرح این پیشنهاد که اگر در تکمیل این طرح، پروژه به سمت لار پیش‌بُرده می‌شد، هزینه‌هایی که اینجا می‌شود، بستر لازم برای سرمایه‌گذاری و استفاده از این طرح خیلی بیشتر است، ادامه داد: اگر خط‌های فرعی به دوش سرمایه‌گذار بیافتد، کار پیش نمی‌رود.

فرماندار ویژه لارستان با ابراز تشکر از فراهم‌سازی بستر برای سرمایه‌گذاران صنعتی و گلخانه‌ای پس از اجرای انتقال آب، عنوان کرد: عمده صنعتی که می‌توان اجرا کرد، اگر طول پروژه حدود ۱۰ کیلومتر به سمت لار هدایت شود، کار بسیار عالی‌تر می‌شود.

این مسئول با تأکید بر اینکه اگر طول پروژه حدود ۱۰ کیلومتر به سمت لار هدایت می‌شد و سپس مسیر انتقال طی می‌شد، عمده سرمایه‌گذاری‌هایی که قرار است صورت بگیرد، همین قسمت قرار دارد، یادآور شد: عمده منابع ملی لار در قسمت جاده‌های لار به شیراز و بندرعباس قرار دارد و با انتقال آب به این قسمت‌ها، شهرک‌ صنعتی و صنایع بزرگ قابلیت استفاده از آب را دارند.

دهقان با اشاره به اینکه باید بستر انتقال آب به لارستان به منظور بهره‌مندی صنایع بزرگ فراهم شود، تصریح کرد: توقع ما از دوستان این است تا خط ترسیم شده کنونی، با اضافه کردن چند کیلومتر محدود به سمت لار، زمینه حضور و سرمایه‌گذاری صنعتگران در منابع ملی موجود در لارستان با توجه به نزدیکی به دریا، وجود خط آهن، فرودگاه، معادن بزرگ سنگ‌آهن، نمک و گچ، پُست برق ۴۰۰ کیلووُلت و غیره مورد استفاده قرار گیرد.

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۰۴ دی ۱۴۰۲ ساعت ۸:۳۰ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین