جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۷:۴۱ق.ظ
::آخرین مطلب 11 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1

خرمای گراش و فرصت سرمایه‌گذاری اقتصادی

شهرستان گراش با برخورداری از نخلستان‌های پربار و انواع خرمای مرغوب می‌تواند به قطب اقتصادی در حوزه کشاورزی تبدیل شود.  به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری فارس، گراش…

شهرستان گراش با برخورداری از نخلستان‌های پربار و انواع خرمای مرغوب می‌تواند به قطب اقتصادی در حوزه کشاورزی تبدیل شود.

 به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری فارس، گراش از شهرستان‌های فارس است که با برخورداری از نخلستان‌های پربار و انواع خرمای مرغوب می‌تواند به یک قطب اقتصادی در حوزه کشاورزی و سرمایه‌گذاری اقتصادی تبدیل شود.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر گراش با اشاره به ظرفیت این شهرستان در تولید یکی از مرغوب‌ترین خرمای جهان می‌گوید: گراش قطب تولید خرما، شیره خرما و ارده است.

مصطفی خورشیدی ادامه می‌دهد: اما این محصول مرغوب، آن‌طور که شایسته است شناخته نشده و گاهاً خرمای «پیارم» گراش در بسته‌بندی خرمای جهرم، به بازار عرضه می‌شود.

وی معتقد است: سرمایه‌گذاران و حتی بانک‌ها می‌توانند با سرمایه‌گذاری در این حوزه و راه‌اندازی کارخانه بسته‌بندی خرما در گراش گام مهمی در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال در این شهرستان بردارند.

خورشیدی اضافه می‌کند: شهرستان گراش به عنوان قطب شیره خرما نیز انتخاب شده و در این حوزه از ظرفیت اقتصادی مطلوبی برخوردار است.

یک محصول ناب

این مقام مسوول، پیارم را مرغوب‌ترین خرمای جهان می‌داند و بیان می‌کند: کشت این خرما در گراش و منطقه جنوب فارس، فرصتی است که در تقویت اقتصادی این منطقه باید به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار بگیرد.

خورشیدی تاکید می‌کند: یکی از خوشمزه‌ترین خرماهای نیمه‌خشک دنیا، محصولی است که در مناطق جنوب کشور و گراش به زبان محلی «پیارم» نامیده می‌شود.

یک خرمای دیررس

یک نخل‌دار گراشی با اشاره به وضعیت آب و هوایی گراش برای کشت و برداشت خرما اظهار می‌کند: علاوه بر خرمای پیارم که از کیفیت مناسبی برخوردار است، خرمای نلسو نیز در این منطقه قابل کشت است.

عزیز کاملی ادامه می‌دهد: این خرما، دیررس‌ترین خرمایی است که در گراش رشد می‌کند که  برداشت آن در اواخر پاییز امکان‌پذیر است.

وی اضافه می‌کند: حدود ۳ درصد از نخلستان‌های گراش از نوع نلسو هستند که پیش از تبدیل به خرمای رسیده به صورت خارک و رطب وارد بازار مصرف می شوند.

کاملی با تاکید بر شرایط آب و هوایی لازم برای کشت این نوع خرما می‌گوید: با توجه به گرمسیری بودن گراش، امکان کشت خرمای نلسو با کیفیت مطلوب وجود دارد و از آنجا که این خرما کمیاب است، طرفداران بسیاری دارد.

این نخل‌دار با تاکید بر تعدد انواع مختلف خرما در گراش بیان می‌کند: شهرستان گراش با هزار و ۴۵۰ هکتار نخلستان، بیش از ۲۰ نوع خرمای مختلف را به خود اختصاص می‌دهد.

کاملی می‌افزاید: شاهانی، خاسویی، هلیله‌ای، دَکَل، زرد، گَنتال، و … از سایر انواع خرماهای گراش است و نسلو در زبان محلی به معنای دیررس است.

وی معتقد است: بسته‌بندی خرما از سرمایه‌گذاری‌هایی است که در این شهرستان، خروجی و درآمد مطلوبی دارد و سرمایه‌گذاران با ورود در این حوزه می‌توانند از نخل‌داران گراشی و رشد اقتصادی منطقه حمایت کنند.

میوه خشک با ارزش غذایی بالا

 یک کارشناس تغذیه با تاکید بر ارزش غذایی خرما می‌گوید: خرما سرشار از فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است و به دلیل وجود منیزیم خاصیت ضد سرطانی دارد.

مسعود اسدی ادامه می‌دهد: خرما برای تسکین درد کمر، مفاصل، ریه و سینه مفید است و بینایی و شنوایی را نیز تقویت می‌کند.

وی با اشاره به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان تاکید می‌کند: استفاده از این میوه در ماه رمضان، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می‌کند و به علت دارا بودن فیبر، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه‌داری بی‌تحرک شده به تحرک وا می‌دارد.

 

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۵:۰۲ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین