جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱:۴۰ق.ظ
::آخرین مطلب 11 ساعت پیش | افراد آنلاین: 5

گاوبست، روستایی بدون دخانیات و طلاق در لارستان+فیلم

روستای «گاوبست» لارستان دارای ویژگی‌هایی اعجاب‌برانگیز از شرایط اجتماعی است که در کمتر جایی مشاهده می‌شود. به گزارش میلاد لارستان،گروه مجازی و رسانه‌ای دیدار و همچنین آرمان رسانه در ادامه…

روستای «گاوبست» لارستان دارای ویژگی‌هایی اعجاب‌برانگیز از شرایط اجتماعی است که در کمتر جایی مشاهده می‌شود.

به گزارش میلاد لارستان،گروه مجازی و رسانه‌ای دیدار و همچنین آرمان رسانه در ادامه فعالیت‌های هنری و مستندسازی خود این بار با تهیه فیلمی کوتاه از روستای گاوبست صحرای باغ لارستان، حقایقی اعجاب برانگیز از این روستای دورافتاده و کمتر شناخته شده بیان کرده است.

گاوبست روستایی در صحرای باغ لارستان است. مردم این روستا بعد از چهارصد و پنجاه سال از کوهستان گاوبست خارج شده و برای دسترسی به امکانات در نزدیکی عمادشهر ساکن می شوند.

البته در این مدت آنها در ارتباط با سایر نقاط شهری و کشوری بوده اند اما محل زندگی و روستای آنها در کوهستانی دور بوده که رفتن به آنجا ساعت‌ها کوهپیمایی نیاز داشته است.

زندگی در کوهستان، در قلب طبیعت و حفظ اصالت‌های تاریخی، قومی، مذهبی، مردم گاوبست را از ویژگی های منحصربفردی برخوردار ساخته است.

آنها در سال ۱۳۸۷ تصمیم می گیرند از این کوهستان خارج شده تا دسترسی به امکانات برای آنها آسان تر شود. به این ترتیب روستای خود را در محل جدیدی بنا می کنند؛ هرچند همچنان با طبیعت انس دارند و دوستدار کوهستان گاوبست هستند.

محمد چوبکی دهیار سابق روستای گاوبست در تشریح وضعیت این روستا با بیان اینکه اصالت اهالی روستای گاوبست به منطقه «کهمره‌سرخی» اطراف کازرون برمی‌گردد، گفت: بنا به گفته پیشینیان در حدود ۴۵۰ سال پیش این مردم با مهاجرت به عمادشهر در این قسمت از لارستان سکونت یافتند و به جهت آنکه در آن زمان کوه گاوبست شکار بسیاری داشته است، بنا به درخواست مهاجرین، در این قسمت ساکن شدند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۲ که نخستین شورای اسلامی در این خطه تشکیل شد، امورات مختلفی نظیر مدرسه، آب، برق، راه و غیره مورد پیگیری قرار گرفت و از آنجا که روستایی به نام گاوبست در وزارت کشور ثبت شده بود، پیشنهاد جابجایی روستا مطرح شد، افزود: با استقبال مسئولان وقت تاکنون همکاری بسیار خوبی برای ایجاد خدمات زیرساختی انجام و از سال ۱۳۸۷ به تدریج کار اسکان در سایت جدید روستای گاوبست صورت گرفت.

چوبکی با اذعان به اینکه از سال ۱۳۹۳ امکان اسکان اهالی روستا در محل جدید فراهم شد و اکنون در این مدت کوتاه خدمات بسیار خوبی در روستای گاوبست نظیر آب، برق، تلفن، اینترنت، کتابخانه عمومی، مدرسه، دارالقرآن، واگذاری زمین، خیابان کشی و غیره فراهم شده است، تصریح کرد: مهمترین کمبودهای روستا زمین ورزشی و آسفالت معابر است.

وی با ابراز خرسندی نسبت به اینکه در جمعیت ۴۵۰ نفر روستای گاوبست خوشبختانه یک نفر اهل سیگار و قلیان نیست و مصرف دخانیات در این روستا ممنوع است، خاطر نشان کرد: اهالی این روستا اهل کار و کوهنوردی هستند.

دهیار سابق روستای گاوبست با اشاره به اینکه مردم این روستا اهل تقوا و نماز هستند، ادامه داد: ۶ نفر از اهالی روستا حافظ کل قرآن هستند.

وی با بیان اینکه در روستای گاوبست حتی یک نفر که در مراجع قضائی و انتظامی دارای پرونده باشد، وجود ندارد، عنوان کرد: اگر اختلافی نیز بین افراد به وجود آید، به شکل کدخدامنشی با حضور ریش‌سفیدان حل و فصل می‌شود.

چوبکی آمار طلاق در روستای گاوبست لارستان را صفر اعلام کرد و یادآور شد: این صحبت‌ها را شاید کسی باور نکند اما وجود دارد.

 گفتنی است مراسم خرمن کوبی گاوبست با عنوان “خرمن کوبی سنتی و ترانه‌های مربوط به آن در روستای گاوبست لارستان ” به شماره ۲۱۵۸، ” در سال ۱۳۹۹ به ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور رسیده است.

با تشکر از جعفر رزاقیان مدیر گروه رسانه‌ای دیدار که این فیلم و مطلب را در اختیار ما گذاشتند.

 

ف ۱۱۰

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۷:۱۶ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

One Response to “گاوبست، روستایی بدون دخانیات و طلاق در لارستان+فیلم”

  1. a گفت:

    ;,کوهمره منطقه ای میان فیروزآباد، شیراز و کازرون قرار گرفته. انصافه در کازرون ساکنین منطقه کوهمره انسانهای شریفی هستند و کاملا به همین منطقه گاوبست شبیه هستند. اکثر ازداوجه فامیلی هست، طلاق معنی ندارد بین آنها، خیلی خیلی معتقد و آزاده هستند.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین