دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۲:۳۵ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 4

فارس سال پربارشی در پیش دارد.

مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز طی گزارشی اعلام کرد که فارس سال پربارش تری را نسبت به گذشته در پیش رو دارد . خشکسالی چند سالی است که گریبان…

مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز طی گزارشی اعلام کرد که فارس سال پربارش تری را نسبت به گذشته در پیش رو دارد . خشکسالی چند سالی است که گریبان فارس را گرفته و در سایه بی توجهی به پیش بینی ها و مدیریت مصرف، هر روز نیز منابع آبی

استان تقلیل یافت. این در حالیست که مراکز علمی از روز اول روند خشکی و کم بارشی در استان را پیش بینی کرده و هشدار داده بودند اما متولیان امر هیچگاه به جدیت از مطالعات علمی برای انجام اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای بهره نبردند تا اینکه طی خشکسالی های مستمر منابع آبی استان به حدی کاهش داد که قسمت اعظمی از کشاورزی فارس از کار افتاد.

مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز یکی از این مراکز است که به صورت کاملا علمی تغییرات جوی را مورد رصد و مطالعه قرار می دهد اما هیچ ارگانی علاقه ندارد برای برنامه ریزی های خود از این مطالعات علمی و موثر استفاده کند و این مطالعات در آرشیو این مراکز علمی فقط خاک می خورند.

مدیر این مرکز در عین حال برای امسال استان فارس ، سال پر بارشی را پیش بینی می کند و تاکید دارد که مسئولان امر باید از این فرصت برای مدیریت مصرف آب بهره مناسب ببرند.

سید محمد جعفر ناظم السادات  در گفتگو با خبرنگار مهر بیان دارد: مطالعات در خصوص کم آبی ،بارش  وبسیاری دیگراز پدیده ها در گرو وقوع جوی اقیانوس آرام  است واین پدیده ها معمولا از چندی پیش پدیدار می شود و متخصصان امر  آن را جویا و مطالعاتشان تکمیل تر خواهد شد ودر اختیار مسئولان مربوطه قرا می گیرد تا برنامه ریزی های مقابله ای  دقیق تر شود اما این مطالعات هیچگاه توسط دستگاه های متولی مورد استفاده قرار نمی گیرد.

وی بابیان اینکه متاسفانه این مطالعات هیچگاه مورد توجه مسئولین مربوطه قرار نمی گیرد، تصریح کرد: هرساله نیز بدلیل عدم  اطلاع رسانی دقیق ، کشاورزان با خسارت های سنگینی روبرو می شوند.

 این عضو هئیت علمی دانشگاه شیرازتاکید کرد: خوشبختانه پیش بینی های جوی استان بیانگر آن است که سال پر آبی را در فارس شاهد باشیم وبارش ها در اواخر فصل پائیز ادامه خواهد داشت وتا فصل زمستان تداوم دارد.

ناظم السادات تاکید کرد: این امر بیانگر آن است که مسئولان مربوطه برای ذخائر آبی وهمچنین برای کشاورزان برنامه ریزی های دقیق تری را انجام دهند تا بهره مندی از  نزولات آسمانی مطلوب تر انجام بشود.

رییس مرکز پژوهشهای جوی اقیانوسی دانشگاه شیراز خطاب به مسئولان استان گفت: هنوز هیچ سازمان ویا نهاد مربوطه درخواستی نداشته تا اطلاعات بدست آمده از پیش بینی های جوی را در اختیارشان قرار دهیم تا ضررهای استان در بخش های کشاورزی کمتر بشود.

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۴:۰۱ق.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین