شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۸:۲۹ب.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1
مدیرکل منابع طبیعی استان فارس

فرسایش خاک در فارس 2 برابر متوسط جهانی است

میلاد لارستان: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: فرسایش خاک در استان فارس دو برابر متوسط جهانی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس گفت: فرسایش خاک در استان فارس دو برابر متوسط جهانی است.

به گزارش میلاد لارستان، مهرزاد بوستانی در جریان نشست بررسی مسائل زیست‌محیطی با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، اظهار داشت: بخش اعظم فارس در حوزه زاگرس است و ۸۳۰ هزار هکتار از جنگل‌های این استان زاگرسی با گونه غالب بلوط، یک‌میلیون هکتار از نوع ایران توران با گونه غالب بنه و یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل‌های عمانی با گونه غالب کُنار هستند.

وی خاطرنشان کرد: بحث فرسایش خاک را در سال‌های خشکسالی بیشتر شاهد هستیم و لخت بودن زمین و فقدان پوشش گیاهی از عوامل افزایش سیلاب‌ها است و بحران منابع زیرزمینی نیز به‌شدت پوشش گیاهی فارس را تهدید می‌کند چنانکه متوسط سطح ایستابی فارس در مقطعی ۵۰ متر بوده اما اکنون در برخی نقاط استان به بیش از ۴۰۰ متر رسیده است.

به گفته وی، فارس تا سال ۷۵ بیابان نداشت اما از ۷۵ لکه‌های مستعد تبدیل به بیابان در این استان ایجادشده که خود مشکلات دیگری را ایجاد می‌کند.

بوستانی در ادامه بیان کرد: خشکیدگی درختان جنگلی حوزه زاگرس هفت منطقه و شهرستان فارس را درگیر کرده که در این راستا حذف پایه‌های آلوده و حفاظت‌های انفرادی مدنظر قرار گرفت و از آب نزولات آسمانی بیشتر استفاده کردیم و با احداث آبگیر در اطراف درختان آسیب‌دیده و حصارکشی بخشی از آسیب‌ها کنترل شد و البته مبحث تغییر الگوی کشت در این راستا ضرورت دارد.

وی اضافه کرد: غنی‌سازی جنگل با بذرهای بومی بادام‌کوهی و بلوط مدنظر قرار گرفت و همچنین در نهالستان‌ها سالانه بیش از ۱۱۰ هزار اصله نهال بلوط تولید و در مناطق حفاظت‌شده کاشته می‌شود.

بوستانی ادامه داد: در حال حاضر ۱۴ طرح مدیریت مناطق بیابانی و دو طرح مدیریت جنگل‌های دست‌کاشت و یک طرح کانون بحران فرسایش بادی اجرایی شده و جمعاً به وسعت ۷۳۶ هزار هکتار زیرپوشش قرار گرفت.

وی در بخش دیگری از سخنانش بابیان این‌که سه میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از عرصه استان شناسایی‌شده و آماده اجرای طرح‌های آبخیزداری است، گفت: یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از حوزه‌های آبخیز استان زیر برنامه‌های اجرای آبخیزداری اعم از کارهای بیولوژیک و سازه‌ای قرار گرفت و مردم کاملاً متوجه منافع این طرح‌ها شده و حتی امکان تأمین بخشی از منابع توسط مردم در برخی از مناطق وجود دارد.

وی با تأکید بر این‌که استمرار تفاهم‌نامه‌ای که بین ۱۱ استان حوزه زاگرس تنظیم شد بسیار اهمیت دارد، اظهار داشت: در استان فارس سالانه بالغ‌بر ۱۱ تن در هکتار فرسایش خاک داریم که متوسط جهانی حدود ۵٫۳ تن در هکتار است و فارس با رقمی دو برابر آن روند فرسایش خاک را شاهد است.

بوستانی در پایان گفت: بحث فرونشست باید بسیار جدی موردتوجه قرار گیرد که سه شهرستان نی‌ریز، داراب و فسا از این ناحیه بیشتر در معرض خطر هستند.

منبع: خبرگزاری فارس

نوشته شده در تاریخ:پنج شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۹:۱۷ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین