جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۸:۳۲ق.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 3

«آفت سرخرطومی خرما» تهدیدی جدی علیه “خرما” در لارستان

مدیر جهاد کشاورزی لارستان تأکید کرد: گسترش «آفت سرخرطومی خرما» خسارات جبران‌ناپذیری به نخلداران منطقه وارد کرده و تهدیدی جدی علیه تولید ۱۵ هزار تن خرمای شهرستان لارستان خواهد بود….

مدیر جهاد کشاورزی لارستان تأکید کرد: گسترش «آفت سرخرطومی خرما» خسارات جبران‌ناپذیری به نخلداران منطقه وارد کرده و تهدیدی جدی علیه تولید ۱۵ هزار تن خرمای شهرستان لارستان خواهد بود.

 به دنبال مشاهده تعداد محدودی از «آفت سرخرطومی خرما» در روستای فیشور این شهرستان و اهمیت موضوع، خبرنگار میلادلارستان گفت‌وگویی با معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی لارستان ترتیب داد.

فرزاد قاسمی با بیان اینکه «آفت سرخرطومی خرما» حشره‌ای به رنگ قرمز متمایل به قهوه‌ای (حنایی رنگ) است که ۳۰ تا ۳۵ میلیمتر طول و ۱۰ میلیمتر عرض دارد، اظهار داشت: این حشره دارای خرطومی بلند و خمیده است که از دسته‌جات آوندی یا به عبارتی جوانه مرکزی غلاف‌های تازه تغذیه می‌کند و در نهایت باعث خشک شدن تاج درخت و افتادن درختان آلوده می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی لارستان با اشاره به اینکه این نوع آفت در اردیبهشت‌ماه سال جاری در یکی از منازل روستای فیشور لارستان در سه اصله درخت نخل مشاهده، شناسایی و بلافاصله امحاء شد، افزود: یکی از مهمترین راه‌ها جهت جلوگیری از اشاعه و گسترش آفات قرنطینه‌ای به ویژه این آفت، ممانعت از ورود و انتقال پاجوش‌های نخل از مناطق آلوده از قبیل کشورهای حوزه خلیج فارس، شهرستان سراوان استان سیستان و بلوچستان و شهرستان پارسیان در استان هرمزگان است که باغداران باید رعایت کنند.

وی با تأکید بر اینکه خسارات ناشی از این آفت بسیار شدید است، به باغداران توصیه کرد از انتقال پاجوش از هر منطقه‌ای به شهرستان لارستان به طور جدی خودداری کنند و در صورت تمایل جهت انتقال پاجوش با واحد حفظ نباتات معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان لارستان هماهنگی کنند.

معاون سازمان جهاد کشاورزی لارستان بیان کرد: باغداران باید درصورت مشاهده علائمی نظیر تغییر رنگ در برگ‌ها، تراوش مایع قهوه‌ای رنگ در تنه درخت، وجود سوراخ (تونل لاروی) در تنه، جویده شدن بافت به همراه پوسیدگی و تخمیرشدگی و مشاهده شفیره یا حشره کامل روی درختان نخل، در اسرع وقت به مراکز جهاد کشاورزی شهرستان لارستان اعلام و اطلاع‌رسانی کنند.

مدیر جهاد کشاورزی لارستان اضافه کرد: در صورت گسترش این آفت قرنطینه‌ای  خسارات جبران‌ناپذیری به نخلداران منطقه وارد شده و تهدیدی جدی علیه تولید ۱۵ هزار تن خرمای شهرستان لارستان خواهد بود.

نوشته شده در تاریخ:چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۸:۲۲ق.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین