جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۰ب.ظ
::آخرین مطلب 57 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 3

تکثیر فوق العاده سوسک سرخرطومی و هشدار مقام کشوری به باغداران لارستانی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور  در سخنانی در خصوص  کنترل آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما که از اردیبهشت امسال مناطقی از نخلستان های کشور را آلوده کرده بود، اظهار داشت:…

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور  در سخنانی در خصوص  کنترل آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما که از اردیبهشت امسال مناطقی از نخلستان های کشور را آلوده کرده بود، اظهار داشت: این آفت در استان های فارس،‌ هرمزگان و جنوب کرمان گزارش شده بود که با اقدامات به موقع کارشناسان این سازمان هم اکنون کنترل شده و در مناطق آلوده و مشکوک ضمن تله گذاری ،پی گیری ها به طور جدی ادامه دارد.

باغستانی واردات قاچاق پاجوش های نخل از برخی کشورهای عربی را عامل بروز این آفت در برخی نخلستان های کشورعنوان کرد و اظهار داشت: امسال در استان فارس ۴۵ هزار و ۵۰۰ اصله نخل توسط کارشناسان این سازمان ردیابی و از این تعداد ۵۵۲ نخل آلوده بودند که ۴۷۱ اصله نخل تیمار و ۸۱مورد امحا شده اند.

وی افزود: امسال برای نخستین بار در لارستان استان فارس، سوسک سرخرطومی حنایی خرما در درختان نخل خانه ها دیده شد و ردیابی ها نیز ابتدا خانه به خانه صورت گرفت. باغستانی ادامه داد: امسال در منطقه ای در استان هرمزگان نیز این آفت در نخلستان ها گزارش شد و کارشناسان سازمان ۵۹هزار نخل را ردیابی کردند و از این تعداد ۶۴ نخل آلوده شناسایی و ۱۶ اصله آن امحا و مابقی تیمار شد. وی با بیان این که در جنوب کرمان نیز نزدیک به ۳۰ هزار نخل ردیابی شد ،تصریح کرد: از این تعداد نخل ۱۵۷ مورد آلوده بود که ۲۱ مورد امحا و مابقی تیمار شدند.

به گزارش میلادلارستان به نقل از فارس وی  خطرات و خسارات ناشی از این آفت را جدی خواند و از باغداران خواست به محض مشاهده حشره مشکوک به مدیریت های جهاد کشاورزی اطلاع دهند. وی گفت: میزان تکثیر سوسک سرخرطومی حنایی خرما فوق العاده است و روزانه می تواند تا دو هزار متر پرواز کند.

وی همچنین از باغداران خواست در کلاس های آموزش جهاد کشاورزی شرکت و به اطلاعیه های مربوط به سوسک سرخرطومی حنایی خرما توجه کنند. رییس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: این آفت در باغات نخلیاتی که مدیریت ضعیفی داشته اند دیده شده و از این رو مردم باید بهداشت باغات نخلیات را رعایت کنند.

وی اظهار داشت: هزینه تیمار هر درخت با توجه به پیشرفت آفت ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان می‌شود.

نوشته شده در تاریخ:سه شنبه ۰۵ دی ۱۳۹۶ ساعت ۹:۱۹ق.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین