پنج شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱:۰۶ب.ظ
::آخرین مطلب 1 ساعت پیش | افراد آنلاین: 1
نوروز نزدیک است...

گردشگری خوراک؛ ساده اما مغفول مانده در لارستان

گردشگری خوراك، یكی از انواع گردشگری است كه در فارس و خصوصا منطقه لارستان مغفول مانده و تاكنون خوراک‌های بومی و محلی منطقه به‌صورت كاملاً اصولی معرفی نشده و حتی…

گردشگری خوراك، یكی از انواع گردشگری است كه در فارس و خصوصا منطقه لارستان مغفول مانده و تاكنون خوراک‌های بومی و محلی منطقه به‌صورت كاملاً اصولی معرفی نشده و حتی در منوی غذایی گردشگران در معتبرترین رستوران‌ها یا هتل‌ها و مراكز اقامتی استان هم دیده نمی‌شود. گردشگری خوراك هنوز در كشورمان و به‌تبع آن در  منطقه جنوب فارس رونق ندارد و این در حالی است كه این منطقه با تنوع غذایی می‌تواند رتبه نخست این نوع از گردشگری را از آن خود كند.

اما آنچه این روزها می‌بینیم تبلیغات غذاهای دیگر شهرها و معرفی آن‌ها در ابعاد ملی و جهانی است، به‌طور مثال بریونی اصفهان یا بناب تبریز و حتی فالوده كرمان ازجمله خوراک‌هایی هستند كه هر گردشگری كه به ایران سفر می‌کند آن‌ها را در منوی غذایش قرار می‌دهد. اخیرا نیز کلم پلو شیرازی گردشگرها بدان توجه می کنند…

متاسفانه رستوران هایی که بتوانند غذاهای بومی لارستانی را تهیه کنند تقریبا در سطح شهرستان که وجود نداشته و غذاهای محلی تنها به صورت محدود در برخی منازل تولید میشود.

 مردم منطقه لارستان بزرگ در مناسبت‌های خاص از خوراک‌ها و چاشنی‌های ویژه‌ای استفاده می‌کردند، به‌طور مثال ذر ایام رمضان، ایام عید و… (هدف  توجه زیاد به رسم و رسوم های دست و پاگیر قدیمی نبوده و تنها غذاهای تولید شده در مناسبتها منظور است) از نان‌های سنتی تا غذاهایی دیگر مانند گزرک ملخ، گوشت و بادمجان، کره جوش و بسیاری غذاهای دیگری که قبلا در میلاد لارستان نیز معرفی شده اند…

در اكثر شهرهای ایران مانند اصفهان و یا تبریز برندسازی صورت نگرفته اما برخی از غذاها و خوراک‌های این شهرها به برند گردشگری تبدیل‌شده‌اند به‌طوری‌که می‌توان به غذاهایی چون بناب در تبریز و یا بریانی در اصفهان اشاره كرد كه بسیار شهرت یافته‌اند اما در مقایسه با آن  كباب ماستی و یا مسقطی لار و گراش و یاغذاهای خنج  و اوز و… را كمتر گردشگری می‌شناسند.

گردشگری غذا یکی از موضوعاتی است که باید موردتوجه قرار گیرد.  جشنواره خوراک‌های سنتی لارستان تبلیغات رسانه ای آن می تواند در معرفی غذاهای بومی منطقه موثر باشد. … با نزدیک شدن به ایام نوروز می توان با برگزاری چنین نمایشگاهی، جهت ایام نوروز درآمد زایی نیز به ارمغان آورد. ….

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۶ ساعت ۷:۴۰ق.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

One Response to “گردشگری خوراک؛ ساده اما مغفول مانده در لارستان”

  1. محمد رحیمی منصورخانی گفت:

    ما چیزی بنام گردشگری خوراک نداریم و اصطلاحا گردشگری حلال داریم که سرو غذای حلال در رستورانهاست.اینکه از کباب بناب و یا کوفته تبریزی و ….همه نام می برند به این خاطر هست که این غذاها برای خود برند شده اند آنهم به واسطه گردشگر پذیر بودن آن شهر و منطقه.ولی متاسفانه به دلیل عدم توجه مسولین منطقه لارستان با این همه جاذبه طبیعی و تاریخی از پذیرش گردشگر مغفول مانده است و اگر هم گردشگری وارد شهر می شود در ایام نوروز آنهم بواسطه قرار گیری این منطقه در مسیر جزیره کیش و قشم می باشد.که در ایام نوروز این حجم مسافر در سطح کل کشور رایج هست .نکته دیگر اینکه متاسفانه ترمزگاههایی برای حضور و اقامت گردشگران آنهم در ایام نوروز را ایجاد ننموده ایم که بتوانیم استفاده و کسب درآمد حداکثری را از این مهم داشته باشیم.پس در نتیجه رستورانها به واسطه عدم حضور گردشگر نمی توانند غذای محلی را سرو نمایند و در درجه دوم این نوع غذاهها را بومیان منطقه در خانه خود تهیه و میل می نمایند و به رستوران نمی روند.چه بهتر که ابتدا یک کارگروه گردشگری و یا کمیسون گردشگری در میراث فرهنگی ،یا شهرداری ویا شوای شهر ایجاد کنیم که بتوانیم ایتدای امر موانع را بررسی سپس با تیم کارشناسی و متخصص راه حلهای ممکن را ارایه و عملیاتی نمود.همه ما کاستی ها را می دانیم ولی بهتر اینکه راهکار و ارایه طریق نماییم.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین