چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۷:۳۶ب.ظ
::آخرین مطلب 3 ساعت پیش | افراد آنلاین: 4

اعزام بالگرد به لارستان و سم­پاشی هوایی‌ مبارزه با ملخ های عربستان

اراضی منابع طبیعی و مراتع لارستان و داراب مورد هجوم دسته بسیار پرشماری از ملخ صحرایی قرار گرفته است اما تا این لحظه گزارشی از خسارت به باغات و مزارع…

اراضی منابع طبیعی و مراتع لارستان و داراب مورد هجوم دسته بسیار پرشماری از ملخ صحرایی قرار گرفته است اما تا این لحظه گزارشی از خسارت به باغات و مزارع دریافت نشده است.

به گزارش میلادلارستان به نقل از تسنیم  پس از استان­‌های هرمزگان و بوشهر اکنون استان فارس مورد هجوم موج دوم ملخ دریایی یا صحرایی قرار گرفته است که از صحرای عربستان به ایران آمده‌­اند. اراضی منابع طبیعی و مراتع لارستان و داراب مورد هجوم دسته بسیار پرشماری از ملخ صحرایی است اما تا این لحظه گزارشی از خسارت به باغات و مزارع دریافت نشده است.

سعید معین، مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات می­‌گوید: ملخ دریایی خطرناک­ترین نوع ملخ است که در مسیر خود هر نوع گیاهی را به طور کامل می­‌خورد و از بین می‌­برد. حمله این نوع ملخ به کشور در سال­‌های دور کشور را تا مرحله قحطی برده‌­اند.

در موج اول هجوم این نوع ملخ به استان فارس کمتر از موج دوم این هجوم بود که حمید دبیری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس  از مبارزه با این ملخ‌­ها در ۷۰ هکتار از اراضی فارس خبر داد. وی از مردم خواست خونسردی خود را حفظ کنند چراکه این نوع آفت حادثه­‌ای عجیب نیست و در سال­‌های پر باران آفت­‌هایی از این دست از کشورهای همسایه به ایران وارد می­‌شود.

از ده روز گذشته بود که با ورود دسته­‌های جدید ملخ صحرایی از عربستان و از تخم بیرون آمدن دسته‌­هایی که بهمن ماه به ایران آمده بودن حجم این نوع ملخ در استان­‌های بوشهر و هرمزگان بسیار پر شمار شد. دبیری گفت: به دلیل عدم امکان از بین بردن آن به طور کامل به بخش‌­هایی از فارس نیز وارد شده‌­اند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس از مشاهده این نوع ملخ از چند روز گذشته در سطح شهرستان­‌های گراش، خنج، داراب و کازرون خبر داد که با کمک شهرداری این شهرستان­‌ها با آن مبارزه شد. ملخ‌­هایی که جذب نور این شهرها شده و به درون شهر هجوم آورده بودند.

پس از آن در سه روز اخیر در مراتع و اراضی منابع طبیعی شهرستان­‌های داراب و لارستان تعداد بسیاری زیادی از ملخ­‌های صحرایی مشاهده شده است که می­‌توان از هجوم این حشرات به مراتع این شهرستان­‌ها نام برد. با این حال به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی فارس هنوز گزارشی از هجوم و خسارت به مزارع و باغات گزارش نشده است.

روز گذشته در ۵۰ هکتار از این اراضی مبارزه صورت گرفته است و امروز هم مبارزه با این حشره ادامه دارد. دبیری از وجود امکاناتی چون سم، سم­پاش، تانکرهای آب بر و همچنین اعزام هلی‌کوپتر به لارستان برای سم­پاشی هوایی در صورت نیاز خبر داد که بیانگر آمادگی برای مقابله با خسارات احتمالی این مهمان نا خوانده به باغات و مزارع فارس است.

وی اشاره به تخصیص اعتبارات کافی از سوی استانداری، جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور و دریافت سم و سمپاش و امکانات رایگان از این سازمان گفت: امکانات مناسبی داریم که در شهرستان­‌های درگیر این آفت مستقر است و آماده مبارزه با ملخ صحرایی است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس از ردیابی دسته­‌های ملخ دریایی از سوی ستاد استانی و شهرستان­‌ها خبر داد. بررسی‌­هایی که خوشبختانه تا این لحظه خالی از گزارش هجوم و خسارت به باغات و مزارع سرسبز فارس است.

نوشته شده در تاریخ:چهارشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۷:۴۶ق.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

2 Responses to “اعزام بالگرد به لارستان و سم­پاشی هوایی‌ مبارزه با ملخ های عربستان”

  1. لارستلنی گفت:

    این. ملخ ها. افریقایی. هستند. نه. عربستانی. در مسیر حرکت به. ایران. وعربستان. و…….پرواز میکنند

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین