پنج شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۴:۲۳ب.ظ
::آخرین مطلب 22 دقیقه پیش | افراد آنلاین: 3

پایان سرنوشت ملخ‌های صحرایی در استان فارس

ملخ‌های صحرایی که از فروردین ماه تراکم رو به افزایشی در استان فارس داشتند و ۱۴ شهرستان را درگیر کرده بودند، با اقدامات به موقع به صورت کامل مهار شدند….

ملخ‌های صحرایی که از فروردین ماه تراکم رو به افزایشی در استان فارس داشتند و ۱۴ شهرستان را درگیر کرده بودند، با اقدامات به موقع به صورت کامل مهار شدند.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از خبرگزاری تسنیم، از بهمن ماه سال گذشته اراضی کشاورزی کشور میزبان مهمانانی ناخوانده شدند که به گفته محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی این هجوم گسترده از ملخ‌ها در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. وی شرایط اقلیمی و میزان بارش‌ها را در این هجوم گسترده موثر دانسته است.

محمدرضا درگاهی، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در خردادماه در جلسه شورای کشاورزی استان فارس گزارشی از وضعیت این آفت در کشور ارائه کرد. به گفته وی از ۷ بهمن ماه ۹۷ ورود ملخ‌های صحرایی به ایران آغاز شده است. براساس صحبت‌های درگاهی پیش بینی این است تا سقف ۸۰۰ هزار هکتار باید مبارزه با ملخ در ایران صورت بگیرد تا امنیت غذایی ما آسیب نخورد.

استان فارس نیز از ۱۳ بهمن ماه ۹۷ تا روزهای اخیر درگیر این آفت بود و به گفته حمید دبیری، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مبارزه علیه این آفت در ۴۴ هزار و ۵۰۰ هکتار انجام شده و وی خبر خوش پایان مبارزه با ملخ‌های صحرایی را اعلام کرد.

پس از تقریبا ۳ ماه کار فشرده مبارزه با ملخ‌های صحرایی در حال حاضر هیچ یک از شهرستان‌های استان فارس درگیر مبارزه نیستند. به گفته دبیری در این مدت بالغ بر ۳۱ تن سم برای مبارزه با این آفت مصرف شده است.

از آنجا ملخ‌های صحرایی یکی از خطرناک‌ترین آفت‌های کشاورزی است و ترس از خسارت باغات و مزارع همواره مطرح بود اما براساس گفته‌های مدیر حفظ نباتات استان فارس خسارت بخش کشاورزی بسیار ناچیز بوده است.

وی می‌گوید: در کل ۶ هکتار از بخش کشاورزی آن هم بین ۱۰ تا ۲۰ درصد خسارت دیده که در مقایسه با کل میزان باغات و مزارع استان بسیار ناچیز است. به گفته دبیری خسارتی که در بخش منابع طبیعی از این آفت حاصل شده از سوی متولیان امر باید بیان شود.

هجوم ملخ‌های صحرایی بار دیگر در فروردین ماه امسال رخ داد که حجم وسیعی از مبارزه علیه این آفت به ویژه در شهرهای لارستان، داراب و گراش صورت گرفت.

در تاریخ ۴ تیرماه مسئولان جهاد کشاورزی استان از کاهش تراکم ملخ‌ها خبر دادند و درگیری تنها ۳ شهرستان سخن گفتند و امروز نیز سرنوشت ملخ‌های صحرایی در استان فارس پایان یافته است.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۶:۴۹ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین