جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱:۴۳ب.ظ
::آخرین مطلب 1 ساعت پیش | افراد آنلاین: 3

معاون وزیر نیرو: مشکل آب شهر سیل‌زده بیرم در کوتاه مدت حل می‌شود

معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: وزرات نیرو تمامی هزینه های مربوط به طرح کوتاه مدت تامین آب شرب سالم و بهداشتی شهر سیل…

معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: وزرات نیرو تمامی هزینه های مربوط به طرح کوتاه مدت تامین آب شرب سالم و بهداشتی شهر سیل زده بیرم لارستان فارس را تامین خواهد کرد.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا، حمیدرضا جانباز شامگاه شنبه در جلسه شورای اداری بخش بیرم شهرستان لارستان با حضور رئیس و اعضای کمیسیون عمران مجلس و جمعی از مسئولان کشوری و استانی افزود: برای تامین اعتبار لازم اجرای طرح کوتاه مدت و رفع مشکل کمبود منابع آب بیرم نیازی به مصوبه جدیدی در هیچ جای دیگری نیست.

او یادآور شد که با ابلاغ مصوبه همین جلسه از سوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی متعهد به تامین اعتبار لازم هستیم.

وی این طرح کوتاه مدت را شامل نصب چهار دستگاه آب شیرین کن با تولید بیش ازسه هزار متر مکعب آب در شبانه روز ،حفر چهار حلقه چاه جدید و همچنین بازسازی بخشی از شبکه های توزیع و خطوط انتقال عنوان کرد.

جانباز اضافه کرد: کل هزینه این طرح که زیر هزار میلیارد ریال برآورد می شود وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب از محل منابع داخلی خود این اعتبار را تامین می کند.

او البته یکی از شرایط لازم برای تامین هزینه های این طرح کوتاه مدت را منوط به وجود و تامین آب لب شور دانست و گفت: مطالعات اولیه طرح انجام شده و پیش بینی می شود ظرف مدت کمتر از یک سال عملیات اجرایی این طرح به اتمام برسد.

آبِ لب‌شور آبی است که میزان نمک در آن از آبِ شیرین بیشتر و از آب دریا کمتر باشد. آب لب‌شور آبی است که کل مواد جامد آن بین ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر باشد و به طور معمول در اثر مخلوط شدن آب دریا و آب رودخانه‌هایی که به دریا می‌ریزد پیدا می‌شود.

جانباز گفت: البته دو گزینه دیگر شامل انتقال آب از دریا (جنوب به شمال) و همچنین اجرای طرح آبرسانی از فاز یک سد سلمان فارسی به این مناطق و شهرهای جنوبی استان فارس همچنان در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد و جلسات و بررسی های عمیق و مطالعاتی در این راستا انجام شده است.

کم آبی چالش دیرینه مناطق جنوب فارس

استاندار فارس نیز که به صورت مجازی و ویدئوکنفرانس در این جلسه سخن می گفت یکی از مشکلات و معضلات و درعین حال درخواست ها و مطالبات مهم و همیشگی مردم مناطق جنوب این استان را مربوط به کمبود منابع آبی دانست.

محمد هادی ایمانیه بر ضرورت همکاری و ورود جدی وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور برای تسریع در اجرای طرح های آبرسانی و تامین اعتبارات لازم از جمله طرح انتقال آب از دریا به این مناطق و همچنین اجرای خط انتقال اب از سد سلمان فارسی به عنوان طرح های میان مدت و بلند مدت به شهرهای جنوبی فارس تاکید کرد.

او گفت: بخش قابل توجهی از معیشت و زندگی مردم این مناطق به موضوع آب گره خورده است.

ایمانیه همچنین از دیگر مسئولان‌ و مقاات کشوری و وزارتخانه های مربوطه خواست با تمامی توان و ظرفیت های خود منطق سیل زده استان فارس را مورد توجه خود قرار دهند.

۱۷ شهر فارس متاثر از سیل

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس نیز گفت: با وقوع سیل و بارش های سیل آسای اخیر ۱۷ شهر و ۱۲۱ روستای جنوب این استان با مشکل قطعی آب و تحمل خسارت در بخش های مختلف به ویژه در زمینه شبکه های خطوط انتقال و توزیع مواجه شدند.

علی بوستانی شمار مشترکان شهری بیرم لارستان را سه هزار و ۴۵۰ مورد عنوان کرد و گفت: میزان هدرروی آب در این منطقه بالای ۳۵ درصد گزارش شده که در صورت اجرای این طرح و نصب آب شیرین کن باید این میزان به کمتر چهار درصد برسد.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:یکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰ ساعت ۷:۳۶ق.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

One Response to “معاون وزیر نیرو: مشکل آب شهر سیل‌زده بیرم در کوتاه مدت حل می‌شود”

  1. مدینه صابری گفت:

    به نظر من فرو ریختن ساختمانها در شهرهای غیرتاب آور، به دلایلی چون مقاوم نبودن ساختمان، فونداسیون نامتناسب با محیط طبیعی، محیط انسانی ، محیط اجتماعی ، ضعف در پی و دیوار، مصالح نامقاوم، ساخت و سازهای اشتباه که عمدتا به دست افراد ناوارد ایجاد می شود، وجود مثلا سقفی که سنگینتر از دیوار است، ته پی ضعیف و کارشناسی نشده، آزمایش نشدن محل، برخوردار نبودن ساختمان از اصول و وسایل مقاوم در برابر زلزله و حوادث، برخوردار نبودن ساختمان از موارد ضد زلزله، و مواردی دیگر است. پس برای اینکه لارستان بتواند خود را تاب آور در برابر حوادث قهری طبیعی و انسانی و اجتماعی قلمداد کند می بایست با مواردی که تاب آوری را تعریف می کند آشنا باشد که به یقین آشنا است که در صدد رفع مشکل است؛ ولیکن در مورد ساختمانهای لارستان و مناطق چندگانه آن می بایست گفت در اثر بروز هر حادثه مثل سیل یا زلزله هنوز به سطح تاب آوری نرسیده ایم که چه بسا فروبیختن ساختمانها و تخریب بازار در هر حادثه همچون سیل زلزله بارشها و دیگر حوادث این چنینی نمونه بارز و مشهود آن است. و البته همانگونه که گفتید باید به شهر تاب آور رسید و اصول آن را نیز نهادینه کرد و لارستان بزرگ را در بخش حوادث قهری طبیعی و انسانی به ایمن سازی قطعی و یقینی رسانیم که چه بسا همین موضوع خود یک اصل اساسی در توسعه پایدار و یشرفت منطقه بزرگ لارستان و مناطق چندگانه آن محسوب می شود.ان شا< الله.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین