پنج شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰ق.ظ
::آخرین مطلب 1 ساعت پیش | افراد آنلاین: 16

حضور هنرمندان اوز در اولین نشست ملی تخصصی پوشاک اقوام ایرانی

هنرمندان اوز در اولین نشست ملی تخصصی پوشاک اقوام ایرانی حضور پیدا کردند. شهر اوز در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار در جنوب کشور میزبان جشنواره طرح،رنگ،لباس در حمایت از…

هنرمندان اوز در اولین نشست ملی تخصصی پوشاک اقوام ایرانی حضور پیدا کردند.

شهر اوز در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار در جنوب کشور میزبان جشنواره طرح،رنگ،لباس در حمایت از تولیدات داخلی بود که این جشنواره باعث رونق گرفتن پوشش بومی محلی با تلفیق سنت و مدرنیته و ساماندهی و توجه بیشتر به هنر خوس بافی و هنر دست بانوان و مردان اوزی شد، که بهمین منظور در سال ١۴٠٠ عنوان فرهنگی شهر خلاق مد و لباس کشوری را کسب کرد.

اولین نشست ملی تخصصی با محتوای استاندارد سازی پوشاک اقوام ایرانی ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

مراسم افتتاحیه این نشست با حضور حمیدرضا قانعی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، محمد حسین آشتیانی (معاون آموزشی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور) زهرا یقطین، مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری فارس و کارشناسان مد و لباس اقوام از کل کشور حضور داشتند، این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، سرود ملی و نمایش کلیپی از فعالیت گروه پیوند اقوام ایرانی که از سال ١٣٩۴ فعالیت دارند، افتتاح شد.

قانعی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، ضمن خوش آمد گویی به مدعوین، خواستار تسهیل در روند راه اندازی خانه انجمن طراحان مد و لباس و توجه ویژه به ظرفیت های استان فارس در حوزه مد و لباس شد.

پروانه امیریان، دبیر اجرایی و کارگزاری این برنامه نیز ضمن خوش آمد ، نتیجه این نشست را ارائه فایل آموزشی، شناخت و معرفی و استاندارد سازی لباس اقوام ایرانی اعلام کرد.

در ادامه، زهرا یقطین مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری فارس، شیراز را انتخابی درست برای این رویداد و لباس ایرانی را نمادی از هویت ایرانی دانست، در ادامه صحبت ها افزود : برای بازیابی هویت اصیل ایرانی نیاز هست که تمامی ارگان های فرهنگی به لحاظ تخصصی و انتشار و شناساندن آن تلاش کنند زیرا امروزه هویت بصری ما آسیب جدی دیده است و قطعا لباس اقوام ایرانی می تواند هویت ما را بهبود بخشد چرا که پشتوانه هر لباس ایرانی، اداب و رسوم و فرهنگ آن قوم است.

محمدحسین آشتیانی معاون آموزشی ساماندهی کار گروه مد و لباس کشور، لباس را، زبان گویای همه شرایط و فرهنگ یک جامعه و راز ماندگاری لباس اقوام، شناخت پارچه و ملزومات آن دانست و خلاقیت را، زاییده همین شناخت بیان کرد و ادامه داد اکنون بحران ما همین عدم شناخت است و آن چیزی ست که در دنیا به آن توجه می شود. اکنون مد و لباس در خاورمیانه جایگاهی ندارد، در حالیکه در دوره ساسانیان و اشکانیان بی نظیر بوده است، تنها نکته ای كه می توان در نظر گرفت پارچه ها و رودوزی های سنتی ماست که با اکثر فرهنگهای خارج از ایران ارتباط برقرار می کند، ظرافتی که رودوزی و پارچه سازی سنتی ایران دارد حتی هندوستان هم ندارد.

در ادامه آشتیانی، نوید حمایت ویژه کارگروه مد و لباس از فعالیت رو دوزی و پارچه های سنتی ایرانی را داد و اظهار داشت در هفته جمهوری اسلامی ایران در روسیه این هنر در حوزه مد و لباس ارائه خواهدشد و بدون شک جاذبه خوبی خواهد داشت و همچنین استان فارس می تواند قطب مد و لباس کشور گردد.

در این نشست فاطمه رضایی دبیر کارگروه مد و لباس شهرستان اوز و پگاه جوکار، کارشناس طراحی لباس به معرفی لباس قوم خود یعنی ” رخت گشاد” اوز پرداختند و پژوهشی کامل از پوشش را با مستند ارائه دادند این نشست که صبح یکشنبه ۱٧ اردیبهشت شروع شده بود شامگاه روز دوشنبه ١٨ اردیبهشت ماه ساعت ٢٠ به پایان رسید.

ضمن تشکر از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اوز برای هماهنگی در این نشست امیدواریم که به زودی در اوز نیز بتوانیم با همکاری و همیاری فعالان این حوزه میزبان اقوام مختلف ایرانی برای برگزاری چنین نشست ها و ارائه پژوهش ها و فعالیت های عملی باشیم.

شهر اوز در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار در جنوب کشور میزبان جشنواره طرح،رنگ،لباس در حمایت از تولیدات داخلی بود که این جشنواره باعث رونق گرفتن پوشش بومی محلی با تلفیق سنت و مدرنیته و ساماندهی و توجه بیشتر به هنر خوس بافی و هنر دست بانوان و مردان اوزی شد، که بهمین منظور در سال ١۴٠٠ عنوان فرهنگی شهر خلاق مد و لباس کشوری را کسب کرد.

ف ۱۱۰

 

نوشته شده در تاریخ:چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۷:۳۶ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین