جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۹:۵۰ق.ظ
::آخرین مطلب 2 ساعت پیش | افراد آنلاین: 15

سه بنای تاریخی لارستان مرمت می شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: باغ نشاط و خانه های تاریخی مویدی و آیت اللهی شهرستان لارستان با اعتبار سه میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال…

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: باغ نشاط و خانه های تاریخی مویدی و آیت اللهی شهرستان لارستان با اعتبار سه میلیارد و ۴۳۰ میلیون ریال مرمت می شوند.

به گزارش میلاد لارستان به نقل از ایرنا مصیب امیری، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به ضرورت توجه به بافت تاریخی شهرستان لار و انجام برنامه های مرمتی، خانه مویدی که به دوره قاجاریه تعلق دارد در سومین مرحله با اعتبار ۳۲۰ میلیون ریال و خانه تاریخی آیت اللهی که متعلق به دوره پهلوی است با صرف هزینه ۳۳۰ میلیون ریال در دستور کار مرمت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در قالب این عملیات مرمت، بخشی از سقف و فضای داخلی خانه مویدی و سفیدکاری بدنه و کف سازی بخشی از سرداب خانه آیت اللهی انجام می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس، همچنین به اعتبار تخصیص یافته برای احیای محوطه باغ نشاط لارستان در مرحله دوم اشاره کرد و گفت: با اعتبار ۲ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال، ساماندهی و محوطه سازی این باغ در حال انجام است.

عمارت باغ نشاط که در دوره صفویه مرکز حکومت لار بود در داخل شهر قدیم لار در کنار رودخانه خشک و در ضلع شمالی پل عباسی قرار دارد. این عمارت در وسط باغی به نام نشاط قرار دارد و هم باغ و هم عمارت هر ۲ به نام نشاط مشهور هستند. مساحت این باغ حدود یک هکتار و پوشیده از درختان کنار و نخل است.

صفویان از سال ۸۸۰ تا ۱۱۰۱ خورشیدی به مدت ۲۲۱ سال بر ایران حکومت کردند. پایتخت این دودمان در زمان فرمانروایی اصفهان، تبریز و قزوین بود.

مدیر کل میراث فرهنگی فارس همچنین با اشاره به رایزنی برای آغاز مرمت بازار تاریخی قیصریه لار اظهار داشت: با توجه به اینکه مرمت این بازار مستلزم تعطیل شدن آن است از این رو کسبه شاغل در این مکان تا کنون اجازه این کار را نداده اند و هم اینک در حال رایزنی با فرمانداری شهرستان لار برای شروع عملیات مرمت هستیم.

به گفته وی، بازار قیصریه پیش از این در چندین دوره مرمت شده و در حال حاضر نیاز به مرمت بدنه، پشت بام و کف سازی دارد.

بازار قیصریه لار که از قدیمی‌ترین بازارهای ایران به ‌شمار می‌آید، جلوه‌های بارزی از شیوه‌ها و شگردهای معماری گذشته از پیش از دوران صفویه تا قاجاریه را می توان در این بازار مشاهده کرد.

بازار تاریخی قیصریه لار با شماره ۳۱۵در سال ۱۳۱۷خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

نوشته شده در تاریخ:پنج شنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۶:۰۶ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین