سه شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۹:۴۷ب.ظ
::آخرین مطلب 5 ساعت پیش | افراد آنلاین: 3

از درجه بندی شهرداری ها چه می دانیم؟!

با توجه به درج خبری مبنی بر ارتقای شهرداری خور از درجه ۳ به درجه ۴ بر آن شدیم تا کلیاتی از درجه بندی شهرداری ها و درجات شهرداری های…

با توجه به درج خبری مبنی بر ارتقای شهرداری خور از درجه ۳ به درجه ۴ بر آن شدیم تا کلیاتی از درجه بندی شهرداری ها و درجات شهرداری های اطراف را مورد بررسی قرار دهیم. اصولا سابقه درجه بندي شهرداري هاي كشور به سال ۱۳۳۴ مي رسد ، ‌بطوريكه در قانون شهرداري مصوب ۱۱/۴/۱۳۳۴ براي اولين بار موضوع درجه بندي شهرداري ها براساس درآمد آنها و با انگيزه تعيين حقوق شهرداران

مطرح گرديده است. براساس قانون مذكور شهرداري هاي كشور  به سه درجه تقسيم مي شدند.

پس از آن در سال ۱۳۴۳ درجه بندي (طبقه بندي ) شهرداري ها براساس جمعيت صورت گرفت و شهرداريها به پنج طبقه تقسيم گرديدند. در سال ۱۳۵۳ نيز هيات وزيران آئين نامه حقوق و مزاياي شهرداران را تصويب و شهرداري هاي كشور را به ۱۲ درجه تقسيم بندي نمود كه اين درجه بندي تا سال ۱۳۶۶ ملاك عمل بود. در سال ۱۳۶۶ و براساس تبصره ذيل ماده يك آئين نامه حقوق و مزاياي شهرداران (مصوب ۲۸/۱۲/۵۳) ضوابط درجه بندي شهرداري ها توسط وزارت كشور تهيه و به تاييد سازمان امور اداري و استخدامي وقت رسيد .

شهرهای قدیمی، بزرگ و پرجمعیت دارای درجات بالاتر، و شهرهای جدیدالتأسیس دارای درجات پائین‌تر می باشند. درجه شهرداریها بر مبنای امکانات، اعضا، درآمد و امثال آن تعیین می شود، لذا بالاترین درجه (۱۲) به شهرداریهای شیراز، تبریز، مشهد و اصفهان تعلق گرفته است، جمعیت این کلان شهرها بیش از یک میلیون نفر میباشد. در رده بعد، شهرهایی چون کرج، اهواز، قم ، کرمانشاه، رشت، ارومیه ، همدان و آبادان قرار گرفته اند که درجه آنها ۱۱ می باشد. جمعیت این شهرها بین ۳۰۰ تا ۹۰۰ هزار نفر است. در رتبه بعد نیز شهرهایی مانند دزفول، کرمان، بندربوشهر، سمنان، ساری و غیره، با درجه ۱۰ قرار می‌گیرند و تقریباً تمام این شهرها مراکز استانها می باشند. این روند همچنان ادامه می‌یابد و شهرهایی که کمترین جمعیت را داشته باشند و شهرداری آنها در سالهای ۷۸ و ۷۹ تأسیس شده است، عمدتاً در درجه ۱ و ۲قرار می گیرند.

درجه بندي شهرداريها در تعيين حقوق و مزاياي شهرداران موثر بوده و حقوق و مزاياي شهرداران براساس قانون نظام هماهنگ پرداخت كاركنان دولت (مصوب ۱۳۷۰ و اصلاحات بعدي آن) و با توجه به درجه بندي شهرداريها محاسبه و تعيين مي گردد. همچنين براساس آئين نامه اجرايي شرايط احراز تصدي سمت شهردار (موضوع تصويبنامه شماره ۳۹۹۵۶ ت ۱۸۳۶۹ مورخ۱۸/۶/۷۷ هيات محترم وزيران) شرايط احراز سمت شهردار، به تناسب درجه شهرداري متفاوت مي باشد، به عبارت ديگر، درجه هر شهرداري در انتخاب شهردار و تعيين حقوق و مزاياي شهردار تأثير مستقيم دارد.( به نقل از سایت وزارت کشور)

تعيين درجه شهرداريهاي جديدالتاسيس و ارتقاء درجه شهرداريها،‌ بر مبناي ضوابط مذكور و سه شاخص «درآمد مستمر و خالص شهرداري»، «جمعيت شهر» و «موقعيت شهر از لحاظ تقسيمات كشوري» صورت مي گيرد. در ادامه نام شهرهای مختلف استان و درچه شهرداری های انها ارائه شده است:

لازم به ذکر است آمارهای ارائه شده مربوط به سال ۸۷ بوده و احتمال تغییر در آنها وجود دارد. به عنوان مثال شهرداری بیرم درجه ۳ بوده و شهرداری خور نیز اخیرا درجه ۴ شده است/

 

 
منابع:
http://tasuj000lake.blogfa.com/post/113
http://daneshnameh.roshd.ir

نوشته شده در تاریخ:دوشنبه ۰۳ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۷:۱۰ب.ظ

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نظر سنجی

به نظر شما آیا حضور مسئولین کشوری در منظقه می تواند در راستای توسعه مفید باشد؟

Loading ... Loading ...
آخرین اخبار پربازدیدترین